VOJNIK I DJEVOJČICA

Fotografija koja je podijelila Ameriku: Mislite li vi da je slatka, potresna ili srcedrapajuća?

Hronika 06.05.15, 11:05h

Fotografija koja je podijelila Ameriku: Mislite li vi da je slatka, potresna ili srcedrapajuća?
Ulice Baltimorea dugo već ne oslikavaju ulice normalnog grada, sve više nalikuju na ratište. Porušene napuštene kuće, siromaštvo i bijeda na svakom koraku


Fotografija koja prikazuju svu surovost realnosti na ulicama baltimorea proširila se društvenim mrežama. Ali dok mnogi smatraju da je fotografija 'slatka', drugi misle da je 'potresna', a sama autorica smatra da je fotografija ' srceparajuća'.

 

'Mnogi misle da je slika slatka, ja ipak mislim da je tragična', na Twitteru je napisala Amanda Moore o fotografiji koju je usnimila u petak i podijelila na toj mreži uz hashtag #BaltimoreUprising.

 

Podsjetimo, prosvjednici su u većinskim crnačkom gradu Baltimoreu tražili odgovore o smrti 25-godišnjeg Freddieja Graya koji je preminuo u policijskom pritvoru od ozljeda kralješnice.

 

Na fotografiji se vidi djevojčica koja se igra pored pripadnika nacionalne garde. Njegovo oružje je spušteno i čini se da je potpuno opušten.

 

No, taj dirljiv motiv narušava spoznaja o stvarnosti koja ih okružuje.

 

'Smatrala sam da je tužno i stvarno čudno objašnjavati našoj djeci što se to događa. Tužno je bilo i za vojnika koji je morao biti na ulicama Baltimorea i i bilo je tužno za grad što su vojnici na ulicama', rekla je Moor za USA Today.

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI