NE IGRAJTE SE

Nemojte ni slučajno da nosite pogrešnu veličinu grudnjaka, posljedice mogu biti užasavajuće

ŽENA iN 05.05.15, 16:23h

Nemojte ni slučajno da nosite pogrešnu veličinu grudnjaka, posljedice mogu biti užasavajuće
Miloni žena nose pogrešne veličine brushaltera, ali time ne prave sebi samo estetski problem, već i zdravstveni, kažu ljekari

Posljednja istarživanja pokazuju da između 70 i 80 žena ne nosi odgovarajuću veličinu brushaltera i da na vježbe uglavnom idu bez veša.
 

Fizijatri upozoravaju da bi trebalo dobro provjeriti mjere prije nego što se odlučite ne kupovinu brushaltera jer pogrešna veličina može da prouzrokuje bolove u leđima, ramenima, vratu, uklještenje nerava, kožne osipe i gorušicu.
 
- Nošenje pogrešnog brushaltera i pogrešne vličine brushaltera može izazvati niz zdrastavnih problema,  fizioterapeut Semi Margo.
 

Tradicionalni brushalteri su često jako uski u dijelu oko rebara, a problem predstavlja i to što većina brushaltera ne pruža dovoljno podrške u prednjem dijelu, što dovodi do preranog opuštanja grudi.

 

To nije sve.  Ako imate česte glavobolje razlog bi mogle biti bretele. Previše jako zategnute bretele, mogu dovesti do smanjenja cirkulacije i protoka krvi.
 

Još jedna od čestih grešaka je izbjegavanje sportskog brushaltera. Oni su dizajnirani tako da daju podršku grudima prilikom kretanja ili trčanja. Ukoliko ih ne nosite tokom treninga, fizička aktivnost će samo ubrzati proces opuštanja grudi. 
 

Djeluje nevjerovatno, ali brushalter može izazvati i iprobleme sa varenjem, odnosno može uzrokovati problem iritirajućeg crijeva.
 

Savjet za dame je da dobro premjere svoje tijelo i povedu računa o veličine korpe koja ima im je potrebana.

 

(blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN /dh)

BLIN
KOMENTARI