Obrukali se akcijom za pomoć

Ovako se pomaže Nepalu: 'Velikodušnost' crnogorskog Telekoma postala hit na internetu

Zabava 05.05.15, 15:05h

Ovako se pomaže Nepalu: 'Velikodušnost' crnogorskog Telekoma postala hit na internetu
U slučajevima velikih katastrofa uobičajeno je da kompanije pokazuju svoju humaniju stranu te se uključuju u pomaganje žrtvama. Međutim, način na koji se crnogorski Telekom odlučio pomoći žrtvama katastrofalnog potresa u Nepalu naišla je na podrugivanje u cijeloj regiji

 

 

 

Građani su ostali šokirani njihovom objavom koju su popratili brojnim komentarima, ali i pogrdnim riječima. Duboko su svi razočarani jer je 'pomoć' koju će oni pružiti u najmanju ruku bizarna. 

 

"Crnogorski Telekom se pridružio humanitarnoj akciji članica Dojče Telekom grupe, u pružanju pomoći stanovništvu Nepala, koje je nedavno pogođeno katastrofalnim zemljotresom. Telekom neće naplatiti pozive iz fiksne mreže kao i pozive i sms iz mobilne mreže (postpaid i prepaid), iz Crne Gore ka Nepalu, kao i roaming pozive iz Nepala koji ostvare korisnici koji eventualno pružaju pomoć na terenu", najavio je crnogorski Telekom koji će na taj način žrtvovati možda čak i nekoliko centi, a sve kako bi "pomogao" stanovnicima Nepala. S druge strane, primjerice, Hrvatski je telekom, također član Deutsche Telekom grupe, na svojoj Facebook stranici objavio broj humanitarnog telefona za pomoć unesrećenima i pozvao svoje fanove da doniraju novac. 

 

Naravno komentari ispod statusa koje je objavljen dovoljno pokazuju svu ljutnju i razočarenje građana. Dobar dio je pitao na čemu su djelatnici Telekoma, a neki su nas komentari i dobro nasmijali. 

 

"Hvala vam,uglavnom svi imamo nekoga u Nepalu,ovo ce nam puno znaciti. Naravno i nepalcima da caskaju sa nama u ovim teskim trenucima." 

 

"Sad ću da zovem tetku u Nepalu, da joj u'vatim muštuluk! E stid vas bilo! Uplatite tim ljudima pare ili dajte broj da šaljemo sms da vas naučimo što je humanost!', jedan je od komentara. 

 

"Postovani , 
Da li ova usluga vazi ako odlucim da zovem Nepalski Hotline servis ?" 

 

Bilo je i prijedloga: "A da nadje neko broj automata za tacno vreme u Nepalu pa da svi okrenete telefon i da ostavite tako da radi... zapamtice Telekom ovu akciju." 

 

Evo par br. tel. kafana u NEPALU, ako neko želi da razgovara sa građanima Nepala, jer nam je blagorodni T-COM to omogućio za džabe: 

- Neydo Tashi Choeling Monastery Guest House, Pharping, Kathmandu; +977 1 692 4606; double bed from $70 per night 

- Cafe du Temple, Boudhanath, Patan Durbar Square (south of Krishna Mandir), Kathmandu; +977 1 214 3256 

- Stupa View, 10 meters from the Boudhanath stupa, Patan Durbar Square, Kathmandu; +977 1 491 4962" 

 

"Ja imam tetku u Nepal, evo 7 dana oka nije sklopila sve me zove da mi kaže kako joj falim 
Da mi nije vas mislio bih da je umrla 
Živjeli!", napisao je jedan građanin. 

 

"Super baš sam mislio da zovem malog od sure mi da pitam kako je proša' tamo ima li štete neke. Hvala Vam vrlo ste ljubazni" 

 

"E sada mi je lakše, mogu neograničeno pričati sa svim prijateljima iz Nepalu. Kako ih nije sramota!" 

 

"Zna li ko broj informacija na Nepalu, ja bih zvao da pitam za jedan broj?"

 

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI