Foto/ Završena velika policijska akcija FUP-a u Sarajevu

Nakon bračnog para Hatić: Uhapšena nova lica zbog iznude

Hronika 05.05.15, 17:11h

Nakon bračnog para Hatić: Uhapšena nova lica zbog iznude
Pripadnici Federalne uprave policije uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su danas pet osoba zbog krivičnog djela iznude.

Uhapšeni su Mirza i Lejla Hatić, Hilmija Garibović, Kemal Trle i Nihad Škoro, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

Hapšenje je izvršeno i uz asistenciju Specijalne policije FMUP-a, nakon višemjesečne istrage koju su proveli Tužilaštvo Kantona Sarajevo i Federalna uprava policije.

 

U toku su pretresi objekata i vozila na više lokacija.

 

Uhapšeni će u toku sutrašnjeg dana biti predati postupajućem tužiocu, a nakon čega će biti odlučeno o predlaganju daljih mjera prema njima, navodi se u saopćenju, a prenosi Fena.

 

U jutrošnjoj akciji osim bračnog para Hatić, uhapšen je i Hilmija Garibović koji je u nekoliko navrata već hapšen zbog iznude i lihvarenja, a mediji su ranije pisali da je "najjači kamatar" u Sarajevu..

 

MEHMEDBAŠIĆ U HOTELU BOSNIA

 

Advokat Mirze Hatića koji je jutros uhapšen po nalogu Tužilaštva KS, Omar Mehmedbašić vratio se u sarajevski hotel Bosnia, a kako javlja reporter bh. novinske agencije Patria ispred hotela je parkiran motor koji je kasnije i oduzet.

 

 

kulovica-ulica-hapsenje

 

Podsjećamo, Hatiću se na teret stavlja iznuda, a tokom akcije hapšenja pronađeno je 50.000 eura.

 

Hatić je odranije poznat policiji. Više informacija o ovom hapšenju bit će saopćeno iz Tužilaštva KS po čijem nalogu su izvršena hapšenja.

 

 

kulovica-ulica

 

(Foto/ avaz.ba, fena, nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI