Budite odgovorni

Prava istina o metodi prekinutog snošaja i zašto je ona grozna za žene

Lifestyle 05.05.15, 09:56h

Prava istina o metodi prekinutog snošaja i zašto je ona grozna za žene
Na pitanje zašto koriste coitus interruptus kao metodu zaštite od trudnoće, većina žena kaže da ne voli kontracepcijske pilule jer se od hormona debljaju

 

 

Znate li šta još deblja? Neželjena trudnoća!


Prekinuti snošaj je (nažalost) jedna od najčešćih metoda kontracepcije, usprkos tome što postoji niz učinkovitijih metoda zaštite od neželjene trudnoće, prenosi Elite Daily. 

 

Doktorica Annie Dude, istraživačica na Sveučilištu Duke, na temelju ankete saznala je da čak jedna od tri žene u dobi od 15 do 24 godine koristi prekinuti snošaj kao primarnu metodu kontracepcije. 

 

Koliko god se vi uvjeravali da je ta metoda najbolja i najjednostavnija, činjenica je da ćete kad-tad zatrudnjeti. 

 

Možda je odlična za muškarce koji žele neobavezni seks, a ne da im se zamarati s navlačenjem kondoma, no za ženu ta metoda znači potpuni gubitak kontrole nad vlastitim tijelom. 

 

Nije učinkovita kao što mislite

 

Stručnjaci tvrde da od 100 žena koje koriste metodu prekinutog snošaja kao zaštitu od trudnoće, četiri godišnje zatrudne, usprkos tome što metodu koriste ispravno, 27 ih zatrudni ako ne koriste metodu ispravno. 

 

Ovi brojevi možda se i ne čine tako šokantni, no to je šansa od četiri posto da ćete zatrudnjeti, dok su vam na piluli šanse za neželjenu trudnoću samo jedan posto. 

 

Imajte na umu i da su šanse trudnoće četiri posto u slučaju da pazite, a koliko zapravo osoba može 'paziti' tijekom orgazma, prosudite sami. 


A predejakulat?

 

Poznat još i kao 'kap ljubavi', predejakulat je, kao što i samo ime kaže, tekućina koja izlazi iz penisa prije nego muškarac dosegne vrhunac i ejakulira. 

 

Žene se često tješe da se 'od toga ne može zatrudnjeti', no pogodite što? Može se! U studiji provedenoj 2011. godine, u predejakulatima 27 muškaraca u čak trećini uzoraka pronađena je sperma. 

 

Šta kada se seksate nekoliko puta zaredom?

 

Nakon ejakulacije, muškarcu u uretri može ostati nešto sperme, tako da je drugi ili treći seks bez stvarne kontracepcije još rizičniji. Ako muškarac mokri nakon prvog odnosa, rizik je manji. No, ovo ne zvuči ni jednostavno ni sigurno. 

 

Neuredno je

 

Dokazano je da je sperma zapravo vrlo dobra za vašu kožu i da su određene supstance iz sperme 30 puta efikasnije od vitamina E te smanjuju proces starenja kože za 20 posto, pomisao na ljepljivu spermu svuda uokolo nije baš primamljiva. 

 

Odričete se kontrole nad svojim tijelom

 

Kada pristanete na coitus interruptus, polažete velike nade u svoga patnera. Doslovno mu predajete kontrolu nad vlastitim tijelom. Morate imati itekakvo povjerenje u njegovu samokontrolu, pažljivost i odgovornost da bi odradio sve kako treba - svaki put. 

 

Lijepo je što vjerujete svom partneru, no ne biste li vi trebali imati kontrolu nad vlastitim tijelom? Trenutak odluke o tome hoćete li imati dijete ili ne baš i nije mala stvar, zašto dozvoljavate nekome da donese tu odluku bez vas? 


Ne štiti vas od spolnih bolesti

 

Zaboravite na seks za jednu noć ako vam je jedina kontracepcijska metoda prekinuti snošaj. 


Osim što potpunom neznancu predajete svoje tijelo i budućnost, imajte na umu da otvarate vrata svim mogućim bolestima i infekcijama koje je vaš seksualni partner mogao 'pokupiti' dok je spavao s drugim ženama, također bez zaštite.

 

(Magazin.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI