Utvrđeno kriminalističkom obradom

Zbog ubistva Hasana Alića uhapšen Alen Bahonjić: Motiv zločina koristoljublje

Hronika 04.05.15, 16:14h

Zbog ubistva Hasana Alića uhapšen Alen Bahonjić: Motiv zločina koristoljublje
Za osobu inicijala A.B. (1985.) iz Kozarca kriminalističkom obradom je utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je ubio Hasana Alića (1941.) u Kozarcu, potvrdio je danas na vanrednoj pres-konferenciji načelnik Centra javne bezbjednosti Prijedor Dalibor Ivanić



Fena nezvanično saznaje da je zbog ubistva Alića uhapšen Alen Bahonjić.



Osim A.B. uhapšen je i I.Č. (1975.) i ta osoba trenutno ima status svjedoka, kazao je Ivanić.



Ubistvo je policiji prijavljeno jučer u 13.10 sati, a najvjerovatnije je izvršeno 29. aprila u večernjim satima.



Iz prijedorske policije napominju da je isključivi motiv izvršenja ovog krivičnog djela koristoljublje te se potpuno isključuje mržnja i nacionalna netrpeljivost kao motiv izvršenja ovog krivičnog djela.



Načalenik Ivanić je rekao da je osumnjičeni za ovo teško ubistvo, najvjerovatnije, 29.aprila oko 23 sata boravio u kući ubijenog gdje su konzumirali alkoholna pića, nakon čega je između istih došlo do verbalnog, a potom i fizičkog obračuna.



Osumnjičeni je, potom, iskoristio nepažnju oštećenog i zadao mu više udaraca tupim predmetom u predjelu glave nakon čega su nastupile smrtne posljedice.



Ivanić je dodao da je osumnjičeni nakon izvršene kriminalističke obrade izvršio pokazivanje lica mjesta izvršenja krivičnog djela, kao i mjesta gdje je odbacio sredstvo kojim je izvršeno krivično djelo, koje je izuzeto i koristit će se kao dokaz u krivičnom postupku.



Daljim radom i izvršenim pretresima kuća koje koristi osumnjičeni policijski službenici su pronašli predmete koji su otuđeni iz porodične kuće oštećenog.



-Svi pronađeni predmeti su oduzeti i koristiće se kao dokazi u daljem postupku - istakao je načelnik Centra javne bezbjednosti Prijedor Dalibor Ivanić.



Osumnjičeni će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu danas u toku dana na dalje postupanje biti sproveden u Okružno tužilaštvo Banja Luka.



Po policijskim saznanjima, A.B. je višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela krađa, teška krađa, mučenje, ubijanje i zlostavljanje životinja, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija i silovanje u pokušaju.



Ubijeni Alić je živio sam, a primao je penziju iz Njemačke.



(Fena/mr) 
 

BLIN
KOMENTARI