Baranin zaprijetio sunarodnjacima

'O sufije, o derviši, o murdžije, o novotari, o dunjalučari: ISIL dolazi u Crnu Goru i neće imati milosti!'

Hronika 04.05.15, 15:54h

'O sufije, o derviši, o murdžije, o novotari, o dunjalučari: ISIL dolazi u Crnu Goru i neće imati milosti!'
Znajte da će ID uz Allahovu dozvolu i pomoć stići i tamo, i da će očistiti taj grad i islam u njemu od prljavština i laži koje vi iznosite i praktikujete, napisao je Baranin Damir Slaković koji tvrdi da se bori na području između Iraka i Sirije - piše newsweek.rs

 

Baranin Damir Slaković, koji tvrdi da se priključio Islamskoj državi (ISIS), zaprijetio je građanima Bara i pojedinim poslanicima u crnogorskoj skupštini porukom da će "Islamska država doći i da neće imati milosti", prenijeli su podgorički mediji.

 

Slaković je prijeteću poruku postavio na svom Facebook profilu i tvrdi da se bori na strani ISIS-a, na području između Iraka i Sirije.

 

"Znajte o sufije, o derviši, o murdžije, o novotari, o dunjalučari, o munafici, o džahili... da će Islamska drzava uz Allahovu dozvolu i pomoć stići i tamo, i da će očistiti taj grad i islam u njemu od prljavština i laži koje vi iznosite i praktikujete", stoji između ostalog u poruci koju prenose mediji.

 

Zaprijetio je barskim imamima da,"ukoliko se ne pokaju i ne okrenu pravom islamu, sljedbenici ISIS-a neće imati milosti ni prema njima".

 

Ovaj mladić je zaprijetio i poslanicima crnogorske skupštine Azri Jasavić, Rifatu Rastoderu i Dritanu Abazoviću, koje je nazvao "otpadnicima koji misle da su muslimani". Poruka je, prema navodima "Vijesti", postavljena 29. aprila i do subote ju je "lajkovalo" 18 osoba.

 

Poslanici kojima je Slaković prijetio rekli su da se ne osećaju ugroženo, ali i da prijetnjama, bez obzira na to od koga dolaze treba da se bave bezbjednosne službe. 

 

Crna Gora je nedavno usvojila izmene krivičnog zakonika kojim je predviđena zatvorska kazna za odlazak državljana na strana ratišta. Prema procjenama crnogorske tajne policije, na ratišta u Siriji otišlo je 13 crnogorskih državljana, od kojima su dvojica poginula.

 

(newsweek.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI