Opet pucnjava u Sarajevu

Mladić iz Hummera pogođen u nogu, potraga za trojicom napadača

Hronika 04.05.15, 11:19h

Mladić iz Hummera pogođen u nogu, potraga za trojicom napadača
Sinoć oko 21.05 sati, obaviješten je Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo, da je u ulici Kenana Demirovića, općina Novi Grad Sarajevo, od strane NN lica, došlo do upotrebe vatrenog oružja

 

 

Tom prilikom je teške tjelesne povrede, kao posljedicu djelovanja vatrenog oružja  (prostrelna rana natkoljenice),  zadobio Č.J. rođen 1991. godine iz Sarajeva, prenosi bh. novinska agencija Patria.

 

Povrijeđenom  je ljekarska pomoć ukazana na KUM-u KCU Sarajevo i Klinici za ortopediju i traumatologiju, gdje je zadržan na daljem liječenju. Na osnovu izjave oštećenog, na njega je, dok se kretao ulicom Kenana Demirovića, pucano iz motornog vozila marke “Hummer”, crne boje, nepoznatih registarskih oznaka, u kojem su se nalazila tri NN lica, a  koji su se nakon toga vozilom udaljila u NN pravcu.

 

O događaju je obaviješten Kantonalni tužitelj u Sarajevu, a uviđaj na mjestu događaja je obavila ekipa MUP-a Kantona Sarajevo.  Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela, te identifikaiciji i pronalasku izvršilaca.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI