NAKON PORAZA OD 2:3

Predsjednik Slavije sasuo teške optužbe na račun Uprave Sarajeva i sudija: Ovo je udružena otimačina!

Sport 03.05.15, 21:20h

Predsjednik Slavije sasuo teške optužbe na račun Uprave Sarajeva i sudija: Ovo je udružena otimačina!
Predsjednik Slavije Zdravko Šavija žestoko se obrušio na sudije i Upravu Sarajeva koje je optužio za otimačinu u današnjoj utakmici u kojoj je bordo tim slavio pobjedu 3:2 i time ostavo na vrhu tabele

Prvom čovjeku tima iz Lukavice sporan je prvi pogodak kojeg je Sarajevo, prema njegovom mišljenju, postiglo iz offsidea. No, to je samo jedan od detalja.

 

"Svaki komentar je suvišan", počeo je izlaganje na pres-konferenciji Šavija.

 

"Svi koji su bili na stadionu vidjeli su jednu klasičnu otimačnu kakvu nismo vidjeli u zadnjih 20 godina. Udruženim, snagama sudijska trojka i uprava Sarajeva gledala je kako će oteti, i oteli su. Prvi gol su postigli iz čistog offsidea, na 2:2 naš igrač ide sam, obara ga, ništa. Što se tiče sudija, za sva vremena mogu da zaborave Lukavicu, zabranjen im je dolazak", rekao je između ostalog Šavija.

 

Na pitanje kako komentariše uzvike "Ubij, ubij Turčina", koje je grupa domaćih navijača "Sokolova" skandirala tokom incidenata u drugom poluvremenu kada je nastupio prekid od 20-ak minuta, Šavija je rekao da ne odobrava nikakve uzvike koji vrijeđaju ljudsko dostojanstvo, naciju...

 

"Ovo treba da bude sportska arena, sportsko navijanje, pa ko pobijedi da mu se čestita", rekao je Šavija koji je odlazeći sa pres konferencije trener Sarajeva čestitao riječima: "Čestitam, ovo je bila poštena otimačina."

 

U video prilogu pogledajte cijelu pres-konferenciju.

 

 

(Oslobođenje.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI