Visoki predstavnik u posjeti Zvorniku

Inzko: Ranjenog policajca pitao sam boli li ga rame, a on je odgovorio 'Boli me duša'!

Front 30.04.15, 16:41h

Inzko: Ranjenog policajca pitao sam boli li ga rame, a on je odgovorio 'Boli me duša'!
Budućnost Bosne i Hercegovine je u suživotu i da u tom suživotu treba sarađivati, posebno kada je u pitanju borba protiv terorizama - ukazao je i visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko, koji je danas posjetio policijsku stanicu u Zvorniku te razgovarao s lokalnim predstavnicima vlasti

 



Sada je vrijeme, kazao je, da se ne ruše mostovi saradnje, već grade.



-Nije vrijeme podjela, nego vrijeme saradnje i mislim da su građani Zvornika veoma dobro reagovali, bili su uzdržani i grad se, vidim, vratio u normalan život - rekao je Inzko, nakon razgovora sa načelnikom općine Zvornik Zoranom Stevanovićem i predsjednikom Skupštine općine Mersadom Mehmedovićem, ističući da se i u regionu mora sarađivati.



On je istakao da bošnjačko stanovništvo osuđuje čin napada na policijsku stanicu u Zvorniku te izrazio nadu da će to ostati pojedinačan čin.


Inzko je dodao da je "i kao čovjek" došao u Zvornik da izjavi saučešće povodom ubistva policajca Dragana Đurića te je posjetio ranjenog policajca Stevu Milovanovića.



Kazao je da je s Milovanovićem imao kraći razgovor i da ga je jako dirnulo kada ga je pitao boli li ga rame, a on odgovorio da ga boli duša.



Visoki predstavnik je danas prilikom posjete Stanici javne bezbjednosti Zvornik, gdje je 27. aprila izvršen teroristički napad u kojem je ubijen jedan, a ranjena dva policajca, razgovarao sa načelnikom stanice Stanimirom Vidovićem i njegovim saradnicima o sigurnosnoj situaciji u Zvorniku.

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI