Potrebna hitna depolitizacija u policijskim strukturama

SBB: Ovaj gnusni teroristički čin je atak na čitavu BiH i sve njene građane!

Hronika 28.04.15, 14:33h

SBB: Ovaj gnusni teroristički čin je atak na čitavu BiH i sve njene građane!
Povodom terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku, SBB je za javnost saopštio sljedeće

Gnusni teroristički napad na službena lica Bosne i Hercegovine ne predstavlja samo napad na ljude i institucije BiH, nego je to atak na državu Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane.

 

SBB je vrlo zabrinut i više je puta upozoravao širu bh. javnost na činjenicu da su pojedinci u institucijama  za provođenje zakona,  koje svake godine od poreskih obveznika dobivaju stotine milione KM, u potpunosti stavljeni u funkciju političkih progona ili montaža za potrebe radikalnog krila jedne vladajuće stranke.

 

Uz to, posljedično je stvorena i nedopustiva situacija u društvu da se izuzetno skupa sigurnosna struktura, umjesto na borbu protiv terorizma i sistemske korupcije, stavlja u službu prljavih predizbornih kampanja, rušenje pojedinaca i političkih stranaka koje zagovaraju euroatlanske integracije i evropski put BiH.

 

SBB upozorava da, ukoliko se pojedini tužitelji i njihovi pojedini asistenti u policijskim strukturama hitno ne depolitiziraju, BiH može ući u vrlo opasan proces, što će imati nepredvidive konsekvence po sigurnost svih njenih građana, ekonomski razvoj i harmonizirane međunacionalne odnose na cijelom području države.

 

Također, SBB je kao druga najjača stranka i lider opozicije odavno upozoravao da najveće siromaštvo u Evropi, višedecenijska najveća stopa nezaposlenosti, sistemska korupcija i društvo u kojem nekoliko porodica ima sve, a radnička i djeca sa sela nemaju nikakvu šansu za posao i perspektivu, stvaraju preduvjete za pojavu radikalizma i nedopustivu manipulaciju mladim ljudima.

 

Ovim putem SBB izražava duboko saučešće porodici policajca Dragana Đurića, koji je ubijen pri obavljanju svoje časne dužnosti.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

BLIN
KOMENTARI