NEMA DOKAZA DA JE BIO POVEZAN S VEHABIJAMA

Nerdin Ibrić bio naoružan sa dvije puške i pištoljem: Policajca ubio ispred stanice, na sebi imao pancir

Hronika 28.04.15, 10:47h

Nerdin Ibrić bio naoružan sa dvije puške i pištoljem: Policajca ubio ispred stanice, na sebi imao pancir
Teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku izvršio Nerdin Ibrić, rođen 1991. godine povratnik u mjesto Kučić Kula u opštini Zvornik, bio je zaposlen na farmi pilića. Završio je Srednju medicinsku školu u Zvorniku. Kako Oslobođenje saznaje nema ga u evidenciji vehabija Obavještajno bezbjednosne agencije BiH

"Napad je izvršen u vrijeme smjene u policijskoj stanici, što znači da je napadač znao kada se vrši smjena i da tada ima najviše policajaca", naglasio je Lukač.

 

On je potvrdio da je napadač došao automobilom ispred policijske stanice, pucao iz puške i policajca ubio na vratima.

 

"Nakon toga je ušao unutra i nastavio da puca i tom prilikom ranio još dvojicu policajaca. Sve vrijeme dok je pucao uzvikivao je "Allahu ekber". Ostali policajaci su zapucali prema njemu i napadač je ubijen tokom razmjene vatre", rekao je Lukač.

 

On je dodao da je napadač bio naoružan sa dvije puške i pištoljem, te da su mu džepovi bili puni municije.

 

Slobodan Vasković na svom blogu piše da je "Nerdin Ibrić došao sa automobilom pred policijsku stanicu u Zvorniku. Parkirao je automobil, nakon čega je policajac Dragan Đurić izišao iz Policijske stanice i rekao mu da tu ne smije parkirati.  Ibrić je zatim iz automobila izvadio pušku "pumparicu" i pucao u Đurića. Hitac je bio smrtonosan. Ibrić je potom ušao u policijsku stanicu i uz povike Allahu ekber počeo da puca. Policajci su odgovorili vatrom. Pogođen je sedam puta, ali nije pao. Imao je pancir na sebi. Nakon toga je pogođen iznad pancira, što je bilo smrtonosno."

 

- Tokom pucnjave u PS ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović, navodi Vasković na svom blogu.

 

 

(oslobođenje.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 

BLIN
KOMENTARI