VIDEO/ UŽAS U ZVORNIKU

Zvanično potvrđeno: Napad na policijsku stanicu izveo je Nerdin Ibrić, rođen 1991. u Sapni

Hronika 27.04.15, 22:33h

Zvanično potvrđeno: Napad na policijsku stanicu izveo je Nerdin Ibrić, rođen 1991. u Sapni
U policijskoj stanici u Zvorniku u 19.10 sati je došlo do pucnjave u kojoj su ubijeni jedan policajac i napadač, dok su dvojica policajca ranjeni

 

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač je potvrdio da je teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku izvršio Nerdin Ibrić, rođen 1991. godine, iz sela Sapna kod Zvornika.

Kako saznaje "Avaz" rođen je u Kučić Kuli kod Zvornika, gdje je i živio. Imao je godinu dana kada su pripadnici VRS-e sa pripadnicima zvorničke policije i paravojnih jedinica iz Srbije, njegovog oca Sejfu, zajedno sa oko 750 Bošnjaka, 1.juna 1992.godine odveli na Bijeli Potok, odakle su na nepoznatoj lokaciji svi pobijeni. Ibrić je skupa sa svojom majkom bio jedan od prvih povratnika u Kučić Kulu.

 

Policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović, koji su večeras ranjeni u terorističkom napadu na Stanicu policije Zvornik, nalaze se u stabilnom stanju i izvan su životne opasnosti, potvrdio je dežurni ljekar zvorničke Opšte bolnice.

 

Naoružani napadač koji je večeras u 19.00 sati upao i počeo pucati u policijskoj stanici u Zvorniku ubio je jednog policajca, a dvojicu teško ranio - potvrdila je Feni glasnogovornica Centra javne bezbjednosti (CJB) Bijeljina Aleksandra Simojlović.

 

- Naoružani napadač je uzvikivao "Allahu ekber" - tvrdi Simojlović navodeći da je nakon pucnjave napadač savladan i ubijen.

 

 

Motivi napada na policijsku stanicu zasad nisu poznati.

 

On je, navodno, oko 19.00 sati došao pred policijsku stanicu, naglo se zaustavio, nakon čega je uletio u policijsku stanicu i počeo da puca, uzvikujući "Allahu ekber”, pri čemu je ubio jednog, a ranio dva policajca.

 

Nakon toga je napadač ubijen, javlja Fena.

 

Kako se saznaje, ubijen je policajac Dragan Đurić, a Željko Gajić i Stevo Milovanović su ranjeni i zbrinuti u Opštoj bolnici u Zvorniku.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI