Dragan Čavić, predsjednik NDP-a

Dodiku je plan ponovo uzburkati krv običnom čovjeku! Deklaracija o samostalnosti RS je izraz nemoći SNSD-a

Front 26.04.15, 15:45h

Dodiku je plan ponovo uzburkati krv običnom čovjeku! Deklaracija o samostalnosti RS je izraz nemoći SNSD-a
On smatra da je politika koju zagovara predsjednik RS Milorad Dodik, a koju "slijepo sprovodi" njegov SNSD, politika koja je najopasnija za Srbe

 

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić smatra da je Deklaracija o samostalnosti Republike Srpske, koju je usvojio Sabor vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), potvrda potpune nemoći vlasti da riješi ogromne ekonomske i socijalne probleme u RS.

 

"Sve postojeće ekonomske i socijalne probleme treba staviti u drugi plan i ponovo uzburkati krv običnom čovjeku i vratiti ga na etničko-etničke odnose i priču o samostalnosti RS. Praktično, sav period do 2018. godine, kada su ponovo opšti izbori, treba da prođe u političkim turbulencijama", kazao je Čavić agenciji Beta.

 

On smatra da je politika koju zagovara predsjednik RS Milorad Dodik, a koju "slijepo sprovodi" njegov SNSD, politika koja je najopasnija za Srbe.

 

"Oni vode antidejtonsku politiku. Najava organizovanja referenduma je ulazak u veliku političku neizvesnost, politički eksperiment koji nas u postojećim geopolitičkim diagnosis konflikta istoka i zapada, obnavljanja hladnog rata između Zapada i Rusije, može dovesti u grotlo konflikta i možemo se ponovo sami nametnuti kao kusur u globalnim političkim odnosima", upozorio je Čavić.

 

(RSE, DEPO PORTAL; BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI