Nakon deklaracije SNSD-a o samostalnosti RS

SDA najoštrije: Ako neko pokuša završiti Karadžićev i Mladićev projekat, završit će kao oni!

Front 26.04.15, 14:28h

SDA najoštrije: Ako neko pokuša završiti Karadžićev i Mladićev projekat, završit će kao oni!
Najoštrije osuđujemo i u potpunosti odbacujemo jučerašnju Deklaraciju Sabora SNSD-a koja predstavlja grubi nasrtaj na teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i flagrantno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma


Upozoravamo SNSD da bi bilo kakva aktivnost u pravcu osamostaljivanja i otcjepljenja od Bosne i Hercegovine predstavljala krivično djelo protiv ustavno-pravnog poretka Bosne i Hercegovine garantovanog Dejtonskim mirovnim sporazumom, čime bi bila poništena sva prava entiteta RS po Dejtonskom mirovnom sporazumu i što bi rezultiralo prestankom postojanja tog entiteta.



Ako pokušaju dovršiti projekat Karadžića i Mladića, završit će kao i oni.



Nikada nećemo dopustiti da Srebrenica, Tomašica, Manjača, Keraterm i stotine drugih mjesta genocida budu odvojena od Bosne i Hercegovine.



Pozivamo institucije međunarodne zajednice da iskoriste svoj mandat i spriječe ove opasne aktivnosti koje ugrožavaju mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini i u regionu.



SNSD-ova politika stalnog dovođenja u pitanje države Bosne i Hercegovine i destabiliziranja situacije u našoj zemlji dovela je do višegodišnjeg zastoja u provođenju neophodnih reformi i europskim integracijama, nanoseći tako ogromnu štetu svima u Bosni i Hercegovini.



Svjesni gubitka podrške i rastućeg nezadovljstva kod građana entiteta RS, SNSD pokušava da provokacijama i proizvođenjem kriza pribavi jeftine političke poene i odvrati pažnju javnosti od teških socijalno-ekonomskih problema koje su proizveli, a za koje nemaju rješenja.
 

(Fena/MR)

BLIN
KOMENTARI