U šta nam se to pretvara grad

Opet nemirna subota u Sarajevu: Više krađa, ugrožavanje sigurnosti, izazivanje požara...

Hronika 26.04.15, 13:48h

Opet nemirna subota u Sarajevu: Više krađa, ugrožavanje sigurnosti, izazivanje požara...
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo policija je imala pune ruke posla. Više krađa, ugrožavanje sigurnosti, izazivanje požara, nasilničko ponašanje uz prijetnju oružjem prijavili su građani Sarajeva, piše novinska agencija Patria

 

 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD iz člana 183. , D.F. rođen 1955. godine iz Sarajeva, lišen je slobode. Lice lišeno slobode je istog dana nakon izvršene kriminalističke obrade otpušteno iz službenih prostorija.

 

 

U ulici Tuzlanska bb, općina Novi Grad Sarajevo, došlo je do požara na parkiranom vozilu marke „Ford Mustang „ , vlasnika K. E. iz Sarajeva, a od djelovanja požara oštećeno je i vozilo marke „ Ford Escort „ , vlasnika N.N. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima počinjena materijalna šteta. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

 

Krađa se desila u ulici Marka Marulića broj 3, gdje je od strane dva NN lica uz prijetnju oružjem, te napadom na radnicu opljačkan  „ Konzum „ d.o.o. Sarajevo.

 

Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca – kažu u MUP – u KS.

 

Slobode je lišen i B.A. rođen 1988. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD iz člana 300.

 

- Imenovani je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode – rekli su u MUP – u KS.

 

Ni u Novom Gradu nije bilo mirno, pa je NN lice uz prijetnju pištoljem i razbojništvom nad radnicom, otuđio određenu sumu novca u prodavnici STR „ Zajs „. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

 

(nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI