Kongres odlučio

Fahrudin Radončić jednoglasno podržan za predsjednika SBB-a i u narednom mandatu

Front 25.04.15, 15:32h

Fahrudin Radončić jednoglasno podržan za predsjednika SBB-a i u narednom mandatu
Kongres SBB-a je jednoglasno podržao izbor Fahrudina Radončića za predsjednika stranke aklamacijom i u narednom mandatu - javlja Dnevni avaz

 

Radončić se zahvalio na iskazanom povjerenju, kazavši :  

 

- Nemojte imati dileme o tome da ću sav svoj intelektualni kapacitet i energiju uložiti da opravdam povjerenje. Trudit ću se da gradimo moćan i referentan projekt koji će ponuditi mnogo pozitivne energije, ekonomski razvoj BiH, da pravimo državu koje će ohrabrivati intergracije i bolji život i ostavljati što manje prostora za korupciju, siromaštvo i bilo koji oblik radikalizacije.

 

Prethodno se u veoma inspirativnom govoru kongresu obratio lider SBB-a sljedećim riječima: - Kada je osnovan SBB, to je bio svojevrsni referendum. Na moj poziv objavljen u novinama da mi se pridruže u osnivanje nove političke stranke koja je imala cilj da bude alternativa lošem stanju u državi došlo je više od 50.000 upisinica, a taj broj se danas popeo na više od 200.000. Građani su pokazali da žele promjenu političke karte BiH.

 

Na našim prvim izborima 2010. godine bili smo ubjedljivo treći, a uprkos ogromnoj negativnoj kampanji protiv nas,  nakon izbora 2014. godine postali smo druga stranka u FBiH.– rekao je, između ostalog, Radončić.

 

(avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI