Tako to one rade

Dame, želite vitku liniju kao Francuskinje? Onda obavezno isprobajte ove savjete

ŽENA iN 23.04.15, 20:07h

Dame, želite vitku liniju kao Francuskinje? Onda obavezno isprobajte ove savjete
Francuskinje su poznate ljubiteljice mode koje znaju kombinirati odjeću, ali i kojima trendi komadi izvrsno stoje. Njihove životne navike jamče da će im tijelo biti zdravo i u fit formi, jer paze što jedu, koliko vježbaju i spavaju. Svakako vrijedi iskušati ove savjete

 

 

 

1 Ne razmišljaju o vježbanju 


'Francuskinje ne razmišljaju o vježbanju, već je ono sastavni dio njihovih života,' kaže Valerie Orsoni, pariška predvodnica zdrave prehrane, te autorica knjige o mršavljenju po imenu 'Le Boot Camp'. Umjesto zakazanog znojenja u teretani, one biraju male vježbe koje izvode tijekom cijelog dana dok rade nešto drugo. 

 

Primjerice, poskoče pedeset puta dok kuhaju prvu jutarnju kavu, ili prošeću do kolege u uredu kako bi mu prenijeli poruku umjesto da mu napišu elektronsku poruku. Obavljaju niz stvari koje povećavaju količinu tjelesne aktivnosti unutar jednog dana. 

 

2. Obraćaju pozornost na veličinu porcija

 
Francuskinje se ne odriču niti jedne prehrambene grupe, ali prate koliko toga stavljaju na tanjur. Štoviše, pridržavaju se standardne mjere za porciju: komad mesa ili ribe veličine igraćih karata, pola te količine rezerviraju za ugljikohidrate poput krumpira, a ostatak tanjura obilno prekriju povrćem. 

 

3. Jedu više hrane s niskim glikemijskim indeksom 


Među Francuskinjama je najpopularnija hrana s prirodno niskim glikemijskim indeksom, odnosno namirnice koje sporo podižu razine šećera u krvi s visokim udjelom prehrambenih vlakana i vode.


Dan će, primjerice, započeti palačinkama od heljde s dodatkom domaćem voćnog džema, za ručak će pojesti salatu od zelenog lisnatog povrća i grilanog bijelog mesa, a za večeru pojesti manji omlet s povrćem i krušku za desert. 

 

4. Ne vjeruju u tablete i suplemente 


Tržnice u Francuskoj koje se mogu vidjeti u europskim filmovima nisu samo scenografska kulisa, već su stvarna mjesta na kojima je moguće nabaviti svježe voće i povrće. I Francuskinje to obilno koriste, a hranjive tvari crpe iz organski uzgojene hrane. 'Francuskinje ne vjeruju u uzimanje suplemenata hrani ili tableta za mršavljenje, jer ne vjeruju u brza rješenja,' tvrdi Valeri Orsoni. 

 

5. Spavanju bez ometanja 


U današnje vrijeme postalo je nemoguće odvojiti se od elektronskih uređaja poput pametnih telefona, televizora i računala. Francuskinje se svjesno odlučuju za neometani san, pa liježu u krevet bez ikakvih smetnji.

 

Primjerice, ako trebaju napuniti bateriju mobitela, ostavit će uključen aparat u drugoj prostoriji. Spavanje bez smetnji jamči kvalitetniji san, bolji odmor tijela, a samim time i manju potrebu za kaloričnom hranom koja će sljedeći dan nadoknaditi energiju. 

 

Savjet plus: 


Francuskinje vjeruju u obavljanje svog posla kada su na radnom mjestu. Kada dođu kući s posla, 'isključuju' se od uredskih drama i tako izbjegavaju dodatni stres. Stresne situacije potiču lučenje hormona korizola u tijelu, te pohranu masnoća na predjelu struka.

 

(zadovoljna.dnevnik.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI