Objekat u Halilovićima nudi širok asortiman

U Sarajevu otvoren savremen MDDI distributivni centar svježeg voća i povrća

Biznis Klub 23.04.15, 17:06h

U Sarajevu otvoren savremen MDDI distributivni centar svježeg voća i povrća
Kompanija MDDI Group otvorila je danas u Sarajevu najsavremeniji distributivni centar svježeg voća i povrća u BiH

 

Novootvoreni objekat u Halilovićima, Općina Novi Grad, prostire se na 1300 m2 i nudi širok asortiman voća i povrća iz cijelog svijeta.

 

U prvoj fazi, kompanija MMDI Group zaposlila je 15 ljudi , a u planu je širenje kapaciteta i otvaranje novih radnih mjesta u skladu sa razvojem poslovanja.

 

Simbolično presijecanje vrpce uveličali su i premijer Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković i predsjedavajuća Općinskog Vijeća Općine Novi Grad Edina Gabela.

 

MDDI distributivni centar posjeduje najmodernije zreonice za banane i kompjuterizovane komore za čuvanje i dozrijevanje banana sa svom pratećom opremom, komore za kontrolisanje atmosfere za kvaliteno očuvanje svježine i održavanje voća i povrća, prostor za pakovanje na sistemu hlađenja, kancelarijski prostor i opremu sa kompjuterizovanim kontrolnim sistemom.

 

Predsjednik MDDI Grupe Izet Rastoder je kazao da je osnovna strategija MDDI grupe je rad sa partnerima i jedan od naših najvećih uspjeha je ostvarivanje saradnje i organizovanje široke mreže partnera.

 

Osnovna djelatnost MDDI grupacije je uvoz i izvoz voća i povrća, trgovina voćem i povrćem, veleporodaja, maloprodaja i distribucija svježeg voća i povrća, saopćeno je iz MDDI group.

 

(Fena/mr) 

BLIN
KOMENTARI