NOVO OSIPANJE

Mirsad Đapo napustio SDP, najavio formiranje nove partije

Front 23.04.15, 09:59h

Mirsad Đapo napustio SDP, najavio formiranje nove partije
Dugogodišnji član Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Mirsad Đapo iz Brčkog napusto je ovu stranku i najavio osnivanje nove partije koja će se baviti isključivo problemima građana Distrikta Brčko, prenosi novinska agencija Patria (NAP)

Đapo je rekao da započinje novu političku kampanju, novo političko uvjerenje.

 

- U sljedećih mjesec dana obavit ću razgovore sa rukovodstvom jedne parlamentarne i jedne opozicione stranke u BiH, a u razgovorima sam i sa stotinama građana, predstavnicima raznih udruženja, drugih političkih stranaka, nevladinim sektorom, sa intelektualcima... Moja ideja je formirati stranku sa brčanskim predznakom. Želim se baviti problema grada Brčko, rekao je Đapo.

 

Đapo je u SDP-u proveo više od 30 godina. Obavljao je funkciju člana opštinskog komiteta i člana CK BiH prije 90-ih, bio je predsjednik SDP BiH Brčko, član predsjedništva SDP BiH, predsjednik Glavnog odbora SDP BiH, potpredsjednik SDP BiH...

 

Kao kandidat ove partije izabran je prije sukoba u BiH za poslanika prve višestranačke Skupštine BiH, a nakon sukoba bio je predsjednik Skupštine i gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

 

Takođe, obavljao je i funkciju potpredsjednika Vijeća naroda RS, prenosi NAP.

 

 

(nap.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI