FOTO/ Otvoren 34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo

Čipka i pop art haljine očarale Sarajlije: I ministar kulture sa svojom ljepšom polovinom u prvim redovima

Nedjeljni magazin 21.04.15, 10:46h

Pored manekenki blistale su i dame u publici, a najviše pažnje je plijenila partnerica Samera Rešidata, ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo

 

Sinoć je u hotelu Holiday svečano otvoren 34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo. Početak je obilježila revija poznate modne dizajnere Emine Husedžinović-Ibrahimović, koja se zajedno sa Teom Zubović predstavila kolekcijom 'Pop art and fashion'.

 

Kreacije na kojima je radila mjesecima su elegantne i za savremenu ženu, a kreatorka je još jednom pokazala da je vodeće ime domaćeg dizajna.

 

Nakon toga uslijedila su lepršave kreacije modne kuće 'Carmen line', koje su obilježile kratke i providne haljine. Prvu večer je zatvorila modna kuća 'Jordie's'.

 

Pored manekenki blistale su i dame u publici, a najviše pažnje je plijenila partnerica Samera Rešidata, ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo.

 

fashion-week-17

 

Nivea BH Fashion Week traje do 22. aprila, do kada će se javnosti predstaviti najjača imena domaće modne scene, a među njima i novi, mladi bh. dizajneri.


Jedna od njih je i Maja Knez, mlada modna dizajnerica iz Dervente, koja svoju autorsku kolekciju predstavlja večeras u sklopu 34. Nivea BH Fashion Weeka Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI