NEMOJTE IH JOŠ OTPISATI

Nokia planira veliki povratak na tržište, evo kakvim smartphonevima

Tehno 21.04.15, 08:57h

Nokia planira veliki povratak na tržište, evo kakvim smartphonevima
U oktobru prošle godine najavljeno je da Nokia, kada su mobiteli u pitanju, odlazi u povijest, nakon što je kompaniju, odnosno njen ogranak za mobilne uređaje, 2013. preuzeo Microsoft koji je iz naziva novih uređaja izbacio riječ Nokia

No, početkom ove godine predstavljen je novi model mobitela, Nokia 215, koji je opisan kao klasični model s nekim karakteristikama pametnog telefona, s baterijom koja traje i do mjesec dana, a koji bi se uskoro trebao pojaviti na tržištu.

 

A kako izvještava Re/Code, Nokia upravo planira veliki povratak i na tržište pametnih telefona, i to već početkom iduće godine, a prema istom izvoru postoji i najava da se kompanija planira baviti i drugim projektima, između ostaloga i onima na području virtualne stvarnosti. Međutim, navodi se da je kompanija sada usmjerena najviše na nastojanje da se do početka 2016. vrati na tržište mobilnih telefona, iako, dok je na snazi ugovor s Microsoftom, a kada su u pitanju pametni telefoni, Nokia još uvijek ne može na tržište izbaciti model pod svojim imenom.

 

(index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI