Premijerna izvedba kompozicije Mutta u BiH

Šarolika lepeza umjetničkog programa 'Koncert posvećen kamernom muziciranju'

Kultura 20.04.15, 14:38h

Šarolika lepeza umjetničkog programa 'Koncert posvećen kamernom muziciranju'
U okviru koncertne sezone Muzičke akademije u Sarajevu, u prostorijama Bosanskog kulturnog Centra, 23.4.2015, s početkom u 19:30 časova, održati će se koncert posvećen kamernoj muzici. I ovaj put studenti će publici prezentirati sadržajno raznolik program, koji će zasigurno zainteresirati sve ljubitelje klasične muzike


 
 
Upuštajući se u pustolovinu kamernog muziciranja, koje od interpretatora zahtijeva maksimum umjetničke posvećenosti, studenti Muzičke akademije u Sarajevu na pozornici će izvesti djela koja pripadaju različitim historijskim epohama i geografskim prostorima. Program sačinjavaju djela poput Koncerta za 4 violine br. 2 D-dur Georga Philippa Telemanna (1681–1767), Klavirskog tria op. 8 br. 1 c-mol Dmitrija Šostakoviča (1906–1975) ili Dialoga angelica za dvije flaute, italijanskog kompozitora Goffreda Petrassia (1904–2003). Pravu atrakciju predstavljati će nastup kvinteta harmonika, koji će premijerno u Bosni i Hercegovini izvesti kompoziciju Mutta, finskog autora Jukke Tiensuua (1948).


 
Šarolika lepeza muzičkog programa slušateljima će, sigurni smo, omogućiti vrhunski umjetnički doživljaj, te vas ovom prilikom pozivamo da svojim prisustvom pružite podršku mladim i perspektivnim umjetnicima! Ulaz na koncert je besplatan!

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 

BLIN
KOMENTARI