Zapalio se motor

Drama u Washingtonu: Avion sa bh. delegacijom prinudno sletio

Hronika 20.04.15, 09:27h

Drama u Washingtonu: Avion sa bh. delegacijom prinudno sletio
Pri povratku sa zasjedanja MMF-a u Washingtonu, avion Austrian Airlinesa, u kome se nalazila delegacija iz BiH na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem i guvernerom Centralne banke BiH Kemalom Kozarićem, 15 minuta od polijetanja je morao prinudno sletjeti, sazanje N1

 

 

 

Avion Austrian Airlinesa prinudno je sletio zbog tehničkog kvara. Kako saznaje N1, došlo je do požara na motoru.

 

Brzom reakcijom avion je prinudno spušten na pistu u Washingtonu. Srećom, povrijeđenih nije bilo, a 50 vatrogasaca gasilo je požar na motoru aviona.

 

Bh. delegacije smještene su u hotel te će im naknadno biti zakazan novi let. Svi su dobro, ali su u šoku. 

 

zapalio-se-avion-sa-bh-delegacijom

 

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak nije bio na ovom letu. On je danas sa Mladenom Ivanićem, predsjedavajućim Predsjedništva BiH u  Luksemburgu na radnom doručku "Prijatelji Bosne i Hercegovine". Radni doručak organiziran je na inicijativu Vesne Pusić, prve potpredsjednice Vlade i ministrice spoljnih i evropskih poslova Hrvatske, a prije sastanka Vijeća za vanjske poslove Evropske unije. 

 

Na sastanku će biti i visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu i bezbjednosnu politiku i poptredsjednica Evropske komisije Federika Mogerini, komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han i ministri spoljnih poslova država članica Evropske unije.

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BL)

BLIN
KOMENTARI