SVE SPREMNO ZA OTVARANJE SAJMA GRAPOS-EXPO 2015

Ako ste poduzetnik, onda je Gračanica mjesto za vas!

Biznis Klub 19.04.15, 23:32h

Ako ste poduzetnik, onda je Gračanica mjesto za vas!
Od 21. do 24. aprila u Gračanici će biti održan 6. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta „GRAPOS-EXPO 2015“. Sajam na istoj lokaciji kao i ranijih godina organizuju BOMS-expo i Općina Gračanica, uz sponzorstvo BH Telecoma, Kovan - Eko line i HST CNC technik, te uz pokroviteljstvo Vijeća ministara BiH, Vlade FBiH i Vlade TK

 

Cilj organizacije sajma je prvenstveno promocija i afirmacija domaće i privrede iz okruženja. Od 2010. godine kada je organizovan prvi sajam pa do danas, zahvaljujući visokim nivou organizacije i visokim standardima kvaliteta, sajam je izrastao u respektabilnu manifestaciju interesantnu ne samo domaćim, nego i mnogobrojnim stranim izlagačima. O tome najbolje govori podatak da se ove godine očekuje preko 300 izlagača i 20.000 posjetilaca.  Sajam se organizuje na 5.200 m² zatvorenog i 15.000 m² otvorenog prostora.


I ove godine izlagače i posjetioce očekuju vrhunska organizacija i ponuda. Prema riječima direktora sajma Nedžada Nuhanovića, pripreme teku bez problema, a u ponudi će biti niz zanimljivih sajamskih i vansajamskih sadržaja. U konferencijskom dijelu sajma govorit će se o aktuelnim i zanimljivim temama iz oblasti privrede, poslovanja i stranih investicija. Posebna pažnja bit će posvećena energetskoj efikasnosti i Akcionom planu energetski održivog razvoja općine Gračanica koji je nedavno usvojen od strane Općinskog vijeća u okviru projekta Remida.


Ceremonija otvaranja počinje u utorak, 21.04.2015. u 11 sati, na istoj lokaciji kao i ranijih godina – Sočkovački put, u neposrednoj blizini glavne raskrsnice na ulazu u grad. Prisutnima će se obratiti:  Nedžad Nuhanović, direktor sajma, Nusret Helić, Načelnik općine Gračanica, NJ.E. madame Claire Bodony, ambasadorica Republike Francuske u BiH, Bego Gutić, premijer TK, Amir Zukić, federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta, koji će ujedno sajam zvanično i proglasiti otvorenim, nakon čega slijedi svečano presijecanje vrpce.


Radno vrijeme sajma je od 10 do 20 sati, osim posljednjeg dana kada će biti otvoren do 18 sati.

BLIN
KOMENTARI