Vjerovali ili ne

Šokirali i doktore: Strani predmeti pronađeni u ljudskom organizmu

Hronika 18.04.15, 18:50h

Šokirali i doktore: Strani predmeti pronađeni u ljudskom organizmu
Većina iskusnih hirurga i liječnika reći će da je u svom radnom vijeku vidjela sve i svašta, tačnije, sve što možete zamisliti. Većina operacija su rutinske i na tome bi i ostalo da ih nije zaprepastilo strano tijelo koje su našli u ljudskom organizmu

 


Među mnogobrojnim suludim pričama, pronašli smo sedam veličanstvenih i nimalo običnih. 

 

Rosemary Alvarez prijavila se u bolnicu u Arizoni radi sumnje da ima tumor na mozgu, žaleći se na glavobolju, utrnutost glave i zamagljen vid. Nakon što ju je kirurg 'otvorio' glavu počeo se cerekati. Kako je sam poslije objasnio, nije si mogao pomoći. Bio je oduševljen što je s mozgom gosp. Alvarez sve u potpunom redu, samo što je u njemu 'kopao' veliki crv. I to ne bilo kakav crv već trakavica. Kako se trakavica isključivo ugnijezdi u crijevima, ostaje pitanje kako je došla do mozga? jedini način je gutajući fekalije, a kako gospođa Alvarez ne djeluje kao osoba koja ima takav fetiš, vjerojatno se zarazila konzumirajući zaraženu i nedovoljno pečenu svinjetinu. 

 

2007. godine, jedna 18-godišnja djevojka javila se u bolnicu Rush University Medical Center u Chicagu žaleći se na nesnosne bolove u želucu, povraćanje i naglo, neobjašnjeno gubljenje 18 kilograma. Rendgenska snimka pokazala je prisustvo velike, tamne mase. Sumnjajući na veliki tumor, djevojka je završila na operacijskom stolu, a na mjestu tumora nalazilo se ogromno klupko kose težine preko četiri kilograma i dužine oko pola metra. Ustanovilo se da djevojka boluje od poremećaja zvanog trichophagia. Jela je svoju kosu zadnjih pet godina. 

 

Nakon teške operacije i ugradnje skretnice koja omogućava istek tekućine iz mozga, 57-godišnji Daryoush Mazarei nikad se u potpunosti nije oporavio. Konstantna bol i nemir koje je osjećao tijekom dvije godine nakon operacije primorala ga je na novi odlazak u bolnicu. Iako su liječnici tvrdili da je s njim sve u redu i da se radi o psihičkoj nestabilnosti, poslali su ga na CT. Snimka je pokazala strani objekt u njegovom abdomenu, a nakon što su iznova otvorili, u njemu su pronašli kirurške škare duge 25 cm koje su ostavljene u njemu pri operaciji. 

 

Indijac Sanju Bhagat cijeli je život slušao šale na račun svoje neobične debljine. Ovaj 36-godišnjak završio je u bolnici nakon što je dobio jake bolove u trbuhu. Liječnici su bili uvjereni da se radi o ogromnom tumoru. Kad su Sanju otovorili uslijedio je šok. Prvo je iz trbuha iscurila velika količina tekućine, a onda su liječnici ugledali kosti, prste, kosu pa čak i nokte. Bio je to Bhagatov blizanac, koji je u njemu rastao cijeli život. 


Nakon što je John Manley obolio od upale pluća te se s njom borio dvije godine uz konstantan bolan kašalj, liječnici su napokon ustvrdili da s njim nešto ozbiljno nije u redu. Njegovo stanje bi se znalo toliko pogoršati da bi poplavio i padao u nesvijest. Liječnici i stručnjaci nisu mogli pronaći uzrok njegovog stanja. Tada se za njega zainteresirao Dr. Momen Wahidi, direktor intervencijske pulmologije na Dukeu te odlučio u njegovo tijelo uvesti mikro kameru. U njemu su pronašli komadić plastike s logom jednog restorana koju je Manley vjerojatno udahnuo prilikom objeda te se komadić 'zalijepio' za njegov dušnik. 

 

Stručno osoblje bolnice u Indiani ostalo je u najmanju ruku zabezeknuto kad su otkrili razlog misterioznog stanja jedne osmogodišnjeg djevojčice. Curica je zaprimljena radi užasnih bolova u trbuhu. Ono što se pregledom ustanovilo je da je curka progutala više od 30 magneta i metalnih predmeta. Na kraju je operacija prošla dobro, ali da su došli malo kasnije, pitanje je bi li curica preživjela. 

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI