Šta nas očekuje naredne sedmice

BiH zahvatio kišni val: Vikend i sa susnježicom, od srijede...

Hronika 18.04.15, 14:32h

BiH zahvatio kišni val: Vikend i sa susnježicom, od srijede...
Nakon nekoliko sunčanih i toplih dana, kada su temperature zraka prelazile 20 stepeni Celzijusa, subota je ponovo donijela pogoršanje vremenskih prilika. No, nakon vikenda meteorolozi najavljuju ponovo nešto ljepše vrijeme

 

 

 

Temperature jutros iznosile su do 17 stepeni, koliko je bilo u Neumu, dok je najhladnije bilo na Bjelašnici, jedan stepen, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZ BiH), javlja Anadolu Agency (AA).

 

"Danas će u BiH preovladavati oblačno vrijeme sa kišom. Na jugu se očekuje grmljavina. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima, u višim područjima, sa snijegom i susunježicom. Dnevne temperature od 6 do 12, a na jugu od 13 do 19 stepeni", navodi FHMZ. 

 

Kiša, snijeg i susnježica očekuju se i sutra. 

 

"U sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne bit će pretežno vedro. U ostalim područjima jutro će biti pretežno oblačno sa kišom u nižim i susnježicom i snijegom u višim područjima. U ostatku dana pretežno sunčano, uz nešto više oblaka na jugu Hercegovine. Jutarnje temperature od minus dva do četiri, na jugu od pet do devet, a dnevne od osam do 13, na jugu od 14 do 18 stepeni", navodi FHMZ. 

 

Početkom sedmice se očekuje pretežno sunčano vrijeme. U večernjim satima porast naoblake u centralnim i istočnim područjima može usloviti slabu kišu ili lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 0 do 5, na jugu od 4 do 10, a dnevne od 13 do 19 stepeni. 

 

U utorak se u jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom kišom.

 

"U ostatku dana razvedravanje. U ostalim područjima sunčano. Jutarnje temperature od 2 do 7, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 11 do 17 stepeni", navodi FHMZ. 

 

U srijedu se očekuje pretežno sunčano sa temperaturama i do 19 stepeni Celzijusa. 

(Anadolija/dg)

BLIN
KOMENTARI