Čuda interneta

Laka zarada za mlade žene: Neobičan posao koji vam može donijeti hiljade dolara, a radite ga od kuće!

Hronika 18.04.15, 11:58h

Laka zarada za mlade žene: Neobičan posao koji vam može donijeti hiljade dolara, a radite ga od kuće!
Kaže da je mnogima koji nisu koristili ovu uslugu možda teško da shvate

 

 

Specijalnost Sijao Jue je sajiao - kineski oblik flertovanja karakterističan za žene koje se ponašaju mazno, djetinjasto, i "cvrkuću"...

 

U svijetu kineskih onlajn hostesa, muškarci mogu pronaći društvo, a žene bogatstvo. Naime, dvadesetjednogodišnja Sijao Jue skoro svaki dan po četiri sata ćaska preko interneta sa obožavateljima koji je obasipaju virtuelnim ružama i drugim poklonima. 

 

Reuters piše da je ona među više od 10.000 hostesa na sajtu bobo.com, platformi za emitovanje uživo, gdje svako može da snimi sebe kako pjeva, svira klavir, pleše ili samo ćaska. 

 

Hostese su mahom pjevačice, a publika je 90 odsto muška, starosti između 20 i 35 godina. U redu je da budu ”slatke“ ali nije dozvoljeno ništa eksplicitno seksualno. 

 

Osim što se ponaša mazno, tijelo pokreće kao da pleše i zavodnički jede jagode. Korisnici, za uzvrat, šalju virtuelne poklone koji mogu biti vrijedni hiljadu juana. 

 

Kaže da je mnogima koji nisu koristili ovu uslugu možda teško da shvate. 

 

"Ne poznajemo se, ali kako vrijeme odmiče, javi se taj neopisivi osjećaj. Stvarmo nam pružaju podršku, a to nam jača samopouzdanje... Možda ljudi koji inače ne koriste ovu uslugu ne mogu da razumiju taj osjećaj". 

 

Za Žua Pejhua, koji kaže da nema dovoljno novca da bi imao djevojku, suština je u druženju. 

 

"Pošto završim posao, gledam TV ili ležim, igram igrice i slično i nemam s kim da pričam. Ali sa ovim... to je stvarna osoba. Sa njima možete da imate interakciju. Imam nekog ko hoće da razgovara sa mnom". 

 

Sijao Jue zarađuje do deset hiljada juana (1.600 dolara) mjesečno podsticanjem korisnika poput Žua da šalju poklone, piše Reuters i dodaje da je to ništa u poređenju sa rekordnih milion juana (161.400 dolara) koje je dobila jedan od hostesa. 

 

U Kini postoji oko 50 internet kompanija koje pružaju usluge video ćaskanja. Vlasnici platformi, kako navodi Reuters, obično uzimaju između 50 i 70 odsto novca koji doniraju korisnici.

(B92.net, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI