Prvi susret 22. kola BHT Premijer lige

Novi šok na Koševu: Sarajevo remiziralo sa Čelikom

Sport 17.04.15, 21:19h

Novi šok na Koševu: Sarajevo remiziralo sa Čelikom
Prvi susret 22. kola BHT Premijer lige BiH odigrali su večeras na Koševu Sarajevo i Čelik. Izabranici Mehe Kodre ponovo su razočarali svoje navijače i tako dodatno smanjili šanse za titulu. Konačan rezultat bio je 1:1

 

Prvu priliku imali su igrači Čelika. Puzigaća je pogriješio, Dedić je šutirao ali je Matej Delač sapsio tim sa Koševa.

 

Nakon toga Sarajevo preuzima incijativu i stiže do vodstva. Igrala se 19. minuta kad aje Miloš Stojčev iz kornera ubacio jedan prizemni centaršut pred gol Čelika, a u gužvi se najbolje snalazi Leon Benko i sa nekih pet metara šalje loptu u nebranjeni dio gola gostiju. Bio je to njegov peti gol ove polusezone.

 

U 30. minuti hendikep za Sarajevo. Nakon jednog sudara sa igračem Čelika, povrijedio se Cimirot pa je morao napustiti igru a umjesto njega u igru je ušao Mihojević.

 

Do kraja prvog dijela Sarajevo je u 38. minuti propustilo dobru priliku. Bekić je ubacio na nekih jedanaest metara od gola Čelika a Radovac poslao loptu preko gola.

 

Drugo poluvrijeme otvorio je Puzigaća, koji je u 49. pogodio stativu Čelika, nakon ubačaja Stojčeva. Sedam minuta kasnije nova sjajna prilika za Sarajevo. Bekić je ubacio, lopta je došla do Benke koji se našao oči u oči sa Adilovićem, ali mu golman Čelika brani udarac.

 

U 58. minuti Čelik dolazi do izjednačenja. Minut nakon ulaska u igru Nikola Simić koristi neopreznost Mateja Delača i lobuje ga sa nekih 25. metara.

 

Samo pet minuta nakon toga Simić je ponovo bio blizu postizanja gola. Ubacio je jedan igrač Čelika, a Simić je atraktivno pokušao, međutim umjesto mreže pogodio je mrežu Delačevog gola.

 

Igrala se 68. minuta kada su igrači Sarajeva propustili sjajnu priliku. Stojčev je ubacio, Velkoski je pucao glavom, ali pravo u Adilovića koji je loptu odbio u korner nakon kojeg nije bilo opasnosti.

 

Nakon toga nije bilo većih uzbuđenja. Priliku za Čelik u 77. minuti propustio je Selimović kada je Barić blokirao njegov udarac, da bi samo dvije minute nakon toga, Bekić ubacio ali nikoga nije bilo u kaznenom prostoru gostiju.

 

Deset minuta prije kraja susreta Mehmed Alispahić je šutirao iz slobodnog udarca, ali je Adi Adilović bio na visini zadatka. Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja pa su Zeničani kući otišli pjevajući dok su domaći igrači priredili još jedno  razočarenje te prikazali lošu igru svojim navijačima.

 

(oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI