Šok i nevjerica

Uprava d.d. Aluminij: Oštro odbacujemo navode HDZ-a da su za vrijeme posjete Reufa Bajrovića uklonjena hrvatska obilježja!

Front 17.04.15, 19:35h

Uprava d.d. Aluminij: Oštro odbacujemo navode HDZ-a da su za vrijeme posjete Reufa Bajrovića uklonjena hrvatska obilježja!
Iz Uprave Aluminija d.d. Mostar stigla je reakcija na navode Predsjedništva HDZ BiH da su uklonjena obiježja hrvatskog naroda iz EP HZ HB za vrijeme posjete ministra energetike, rudarstva i industrije u Vladi FBiH Reufa Bajrovića. Evo što poručuju iz Aluminija

 

U nevjerici iščitavajući retke iz današnjega javnog istupa Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice BiH, u kojemu su neosnovano doveli Aluminij d.d. Mostar u svezu s aktualnim medijskim pisanjima o navodnomu uklanjanju obilježja hrvatskoga naroda iz dvorane za sastanke u Elektroprivredi HZHB, prije nego su tamo ugostili ministra energetike, rudarstva i industrije u Vladi FBiH Reufa Bajrovića, oštro odbacujemo sve navedeno, kao neistinito i krajnje uvrjedljivo za Aluminij i njegov snažan ugled, kako u BiH i među njezinim narodima, tako i u svijetu.

 

Ne upuštamo se, pritom, u komentiranje napisa o postupcima gospode iz EPHZHB, jer s njima nismo niti upoznati.

 

Članovi Uprave Aluminija primili su ministra Bajrovića u službeni posjet istoga dana kada je, nakon sastanka u Aluminiju, posjetio i Upravu EPHZHB, a dvorana za sastanke Aluminija, kao i cjelokupan izvanjski i unutarnji tvornički prostor kojim se kretao ministar bili su i ostali u jednakomu stanju kao i svih godina dosad, s cjelokupnim inventarom koji je sastavnim dijelom naših prostorija već godinama unatrag.

 

Ni ministar Bajrović od Aluminija niti u jednomu trenutku nije zatražio bilo kakove intervencije niti uklanjanje istaknutih obilježja. Dapače, zanimao se isključivo za rad i za budućnost poduzeća.

 

Želimo stoga vjerovati kako je sve navedeno iz današnjega priopćenja HDZ-a BiH plodom zabune odnosno nenamjernoga propusta, makar kardinalnoga, od kojega će se Predsjedništvo te stranke javno i ograditi.

 

Ostajemo, pak, nemalo začuđeni činjenicom da čelni ljudi HDZ-a BiH, prije ovako ozbiljnoga javnog istupa, nisu u Aluminiju zatražili pojašnjenje informacija koje su im servirane.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI