Najoštrije osudili incident

HDZ BiH: Uklanjanje hrvatskih obilježja za posjete Reufa Bajrovića Aluminiju i EP HZ HB je nezapamćen atak!

Front 17.04.15, 18:48h

HDZ BiH: Uklanjanje hrvatskih obilježja za posjete Reufa Bajrovića Aluminiju i EP HZ HB je nezapamćen atak!
Danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održana 50. (pedeseta) sjednica Predsjedništva HDZ BiH, kojom je predsjedao Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH



Kako je istaknuto u priopćenju iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH, na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH razgovaralo se o pripremama i organizaciji 12. izbornog Sabora HDZ-a BiH, koji će se održati 25. travnja 2015. godine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosača.



Predsjedništvo je na danas održanoj sjednici raspravljalo o izmjenama i dopunama Statuta HDZ-a BiH, te je na sjednici Predsjedništva usuglašen Statut, Poslovnik, Program i Programska deklaracija.



Predsjedništvo HDZ-a BiH jednoglasno je podržalo Dragana Čovića za predsjednika HDZ-a BiH u idućem mandatu.



Predsjedništvo HDZ-a BiH na danas održanoj sjednici Predsjedništva osvrnulo se na incident koji vrijeđa nacionalno, vjersko i ljudsko dostojanstvo hrvatskog naroda te oštro osudilo ponašanje novoimenovanog ministra energetike, rudarstva i industrije u Vladi FBiH Reufa Bajrovića, koji je na nedavno održanom sastanku u javnim poduzećima Elektroprivreda HZ HB i Aluminij d.d. Mostar zatražio da se uklone sva obilježja hrvatskog naroda u tim poduzećima.



U priopćenju stoji kako je vodstvo Elektroprivrede, što je najgore, to i poslušalo i skinulo hrvatska obilježja, unatoč protivljenju uposlenika koji nisu vezani za trenutnu strukturu uprave.



"Uprava EP HZ HB na sramotu svih nas Hrvata, miče Hrvatska obilježja, čini uvredu Hrvatima i Hrvatskom narodu, što HDZ BiH oštro osuđuje, i neće dopustiti da se takav odnos prema hrvatskim nacionalnim i vjerskim obilježjima nastavi", istaknuto je u priopćenju.



iZ HDZ-a BiH traže da se Nadzorni odbor i Uprava EP HZ-HB odmah povuku i daju ostavku na sve pozicije u ovom javnom poduzeću, a kako je rečeno, "ako oni to ne učine to će učiniti hrvatski narod brzo".


Ovo je bila zadnja sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH u ovom sazivu, a predsjednik Čović zahvalio se svim članovima na dobroj suradnji, priopćeno je iz HDZ-a BiH.



(Fena/mr) 
 

BLIN
KOMENTARI