UDRUŽENJE NAVIJAČA I MANIJACI ZA BH. JAVNOST

Ko je bio Mirza Raščić, ubijeni navijač Želje: Naš brat i prvi osmijeh Južne tribine!

Hronika 17.04.15, 16:18h

Ko je bio Mirza Raščić, ubijeni navijač Želje: Naš brat i prvi osmijeh Južne tribine!
Udruženje navijača FK Željezničar na svojoj stranici objavilo je saopštenje povodom smrti njihovog člana i prijatelja Mirze Raščića, koji je sinoć mučki ubijen na Grbavici

 

UNFKZTM1987 i navijačka grupa Manijaci u ovom teškom trenutku žele obavijestiti javnost da je naš brat sa tribine tragično nastradao sinoć u prostorijama UNFKŽTM1987. Dok autori ovog obavještenja u nevjerici pišu ovaj tekst, koji je rezultat nemilosrdnog kontkata medija prema pojedincima i članovima navijačke grupe, tražeći informacije oko samog slučaja, želimo da Vas obavijestimo da je Mirza Raščić svijetla strana bosanskohercegovačke realnosti.


Mirza je navijač 1/1: uvjek je bio prvi u organizaciji navijačke tribine, prvi mahao zastavom, prvi plaćao svoje gostovanje, prvi se odazivao na humanitarna akcije, prvi pripremao svoje dokumente za putovanja na Željine utakmice u inostranstvo, navijač, kao i svaki drugi, palio baklje i plaćao kazne koje bi dobio zbog istog.

 

mirza-rascic


Bio je prvi osmjeh Južne tribine, a sinoć se našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Mirza je radio i plaćao svoju ulaznicu, Mirza je radio i plaćao svoje gostovanje, Mirza je radio i plaćao svoju kafu u kafiću, Mirza je radio i plaćao svoju pivu u restoranu. Mirza je bio odličan momak. Mirza je bio učesnik Marša mira u Srebrenici, učesnik akcije pomoći nastradalim područjma prošlogodišnjih poplava, aktivista za prikupljanje pomoći osobama sa posebnim potrebama Doma u Pazariću.

 

Upravo sinoć, dok je Mirza sa svojim kolegama radio u organizaciji putovanja navijača FK Željezničar na gostojuću utakmicu u Vitez, mučki je i hladnokrvno ubijen.

 

Naš zadatak je da sačuvamo ime Mirze Raščića kao svijetli primjer današnjeg čovjeka, i da njegovoj majci i sestri pomognemo na najbolji mogući način. Stoga pozivamo sve ljude da nam, u skladu sa svojim mogućnostima, u tome pomognu.

 

DŽENAZA MIRZI RAŠČIĆU JE SUTRA (18.4.2015.) U 14 SATI NA MEZARJU VLAKOVO!

 

NEKA TI JE VJEČNI RAHMET!

 

Mirza Raščić, naš brat.

 

(themaniacs.org/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 

BLIN
KOMENTARI