Drama na sjeveru Bosne

Bik mesarima pobjegao iz klaonice, pa krenuo prema tržnom centru, ali...

Hronika 17.04.15, 13:18h

Bik mesarima pobjegao iz klaonice, pa krenuo prema tržnom centru, ali...
Nešto više od jednog sata trajao je haos koji je izazvao bik pošto je umakao iz klanice, bukvalno mesarima ispod noža

 


Razjarena, krvava životinja izletjela je najprije na magistralni put Banjaluka - Prnjavor - Bijeljina, a potom uletjela u krug "Metaleksa", najvećeg tržnog centra u Prnjavoru. 

 
Tu su ga mesari na kraju i sustigli i poslije mnogo muke uspjeli da vežu za traktor i vrate u klaonicu, gdje je i okončao život. 

 
Time je i završena priča, koja je po izjavama, očevidaca bila zaista tragikomična. 

 
Kako "Novosti" saznaju, u toj jurnjavi, samo pukom srećom niko nije povrijeđen, ali osim što je mnogima utjerala strah u kosti, grdosija od bika teška gotovo 900 kilograma, pričinila je znatnu materijalnu štetu. 

 
Razjareni bik i njegovih goniči su, prelazeći magistralu u nekoliko navrata izazvali višeminutni zastoj saobraćaja, a ujdurma se odvijala naočigled šokiranih vozača i posetilaca. 

 
"Bukvalno je zdrobio jedan automobil i ogradu ispred klanice", kaže za "Novosti" Nihad Iriškić, poznati prnjavorski mesar, vlasnik ove klaonice i ranča "Zelena dolina". 

 
Iriškić kaže da je bik u četvrtak ujutru dopremljen iz Gradiške, ali da je očito naslutio šta mu se sprema, pa je bjegom spas potražio u krugu "Metaleksa” i na magistrali. Kaže da je izgledalo kao da je naprosto "poludio". 

 
"Sve je izgledao kao u kakvom horor filmu. Onako ogromnog sa velikim rogovima i krvavom njuškom, prestrašili bismo se da smo ga vidjeli i na slici, a kamoli uživo", prepričavaju preplašene radnice i drugi očevici ove drame, koji su na vrijeme pobjegli koliko ih noge nose. 

 
Radnici klaonice koji su jurili za životinjom, uspjeli su, na kraju da uhvate pokidani konopac oko bika i vežu ga za korpu traktora kojim su ga na kraju vratili u klanicu. 

 
Potjera 
 

Bogdan Milinčić, vlasnik “Metaleksa” kaže za “Novosti” da je čitav prizor posmatrao sa sigurne udaljenosti i da se situacija mijenjala iz minuta u minut. 

 
"Gonili su oni bika, ali i on je masi prisutnih bio za petama. Sreća je da je protutnjao kraj magacina i prodajnog objekta jer, u suprotnom, šteta je mogla biti nesaglediva", kaže Milinčić. 

(Novosti.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI