BAKIR HADŽIOMEROVIĆ/ MOJ STAV

Kraj za zlikovce: Ne možeš nekažnjeno biti ubica samo zato jer si blizak stranci koja vlada više od 20 godina!


16.04.15, 23:02h

Najokorjeliji postedejtonski zlikovac, Zijad Turković se zove, pravomoćno je na Sudu BiH osuđen na četrdesetogodišnju zatvorsku kaznu! Ostatak njegove zločinačke organizacije dobio je dodatnih pedesetak godina robije. I pravda je, čini se, zadovoljena.


Sud BiH je pokazao da se ovdje ipak ne može bez sankcija, tek tako, ubijati, žrtve zalijevati krečom, drogu dilati i nasilje provoditi nad ljudima samo zato što je šef mafije prvi susjed genseku vladajuće stranke ili što se hladnokrvni ubica u vrijeme svojih likvidacija vozio u blindiranom audiju rahmetli oca šefa vladajuće SDA.


Mediji koji su u protekle tri-četiri godine od supruge (bh.verzije Cece Ražnatović po svemu) zlikovca osuđenog na, nadajmo se, doživotnu robiju, promovirali u redovnu kolumnisticu na razne teme i okolnosti, mediji koji su hiljade rečenica posvetili blaćenju dvoje tužitelja što su hrabro i dosljedno raskrinkavali Turkovićeve zločine, ti mediji su dakle, vijest o stotinjak godina robije zločinačkoj organizaciji objavili novinarski hladno i, vidi se iz aviona, pomalo razočaravajuće.


Ima li ikoga u onom nekada poštenom, građanskom i antifašističkom dnevnom listu koji već predugo u našem društvu glumi lažnog Waltera, ko je danas u stanju da se barem, onako ljudski, izvini Diani Kajmaković i Olegu Čavki za sve otrovne tekstove koji su o njima objavljeni samo radi zaštite Turkovića i njegovih zločina po nalogu SDA-ovih čelnika?


Ima li možda neko urednički častan u javnom servisu ko je danas u stanju zatražiti promjenu besmislene programske sheme i predložiti repriziranje specijalnog izdanja "60 minuta" od prije tri-četiri godine koje govori o Turkovićevim zvjerstvima ili je ipak prioritetnije u eter baš sada pustiti 37. reprizu 114. epizode serije "Lud, zbunjen, normalan"?


Novinari se kao neovisni, a za sve ostalo se brine SDA i Turkovićev susjed...


I zato stogodišnja presuda zločinačkoj organizaciji nije samo kazna za monstruozne ubice. Ona je dokaz da u ovoj zemlji ne možeš nekažnjeno biti zlikovac samo zato jer si blizak stranci koja ovdje vlada više od dvedeset godina.

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

Molimo čitaoce da se u svojim komentarima suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. DEPO Portal zadržava pravo da takve i slične komentare ukloni bez najave i objašnjenja.

BLIN
KOMENTARI