Foto/Prilika za mlade i kreativne

#filmuglavi poziva mlade ženske i muške glave da zajedno zavrte svoj prvi film

Kultura & Mediji 16.04.15, 15:19h

#filmuglavi poziva mlade ženske i muške glave da zajedno zavrte svoj prvi film
HAVA i Pravo Ljudski pozivaju sve inspirisane, talentirane i kreativne mlade osobe da se prijave na školu kreativnog dokumentarnog filma #filmuglavi! Cilj projekta #filmuglavi je stvaranje nove platforme za druženje, nova iskustva i inspiraciju, a sve kroz film i diskusiju na temu roda i rodne jednakopravnosti.

 

 

Prijave se šalju do 22. aprila, a nakon procesa selekcije, deset učesnika i učesnica iz Bosne i Hercegovine će provesti osam dana tokom maja, upoznavajući se sa jezikom kreativnog dokumentarnog filma. Njihova zajednička i individualna promišljanja će u konačnici škole #filmuglavi dobiti formu dokumentarnog filma. 

 

 

Svi filmskoglavaški uradci putovaće i nakon #filmuglavi, a sa ciljem kreiranja komunikacijskih kanala kako o filmskom izričaju, tako i o rodnoj jednakopravnosti.

 

 

#filmuglavi je namijenjena uzrastu od 14 do 19 godina. 

 


Školu organizuju Udruženje za afirmaciju žena kroz umjetnost i kulturu HAVA i Pravo Ljudski Film Festival, a uz podršku Ministarstva za kulturu i sport Kantona Sarajevo.

Poziv za prijave otvoren je do 22. aprila, a više informacija se može naći na  facebook page-u www.facebook.com/filmuglavi i web stranici www.pravoljudski.org/filmuglavi.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ak) 

BLIN
KOMENTARI