Foto/Društvo za promociju kulturnog stvaralaštva MLAZ organizuje izložbu

Fikret Libovac i Mensud Kečo izlažu u Počitelju

Kultura 16.04.15, 14:14h

Fikret Libovac i Mensud Kečo izlažu u Počitelju
Društvo za promociju kulturnog stvaralaštva MLAZ u subotu, 18. aprila u 14 sati u Počitelju, organizuje zajedničku izložbu umjetnika Fikreta Libovca i Mensuda Keče.

 

 

 

plakat

 

 

 

 

Fikret Libovac je rođen 1957. godine u Prijedoru. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 1984. godine, u klasi profesora Alije Kučukalića. Postdiplomski studij završio je na istoj akademiji 1990. godine. Član je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine. Izlagao na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama. Samostalna izložba koju je realizovao u sarajevskoj galeriji “Collegium artisticum“ proglašena je za kulturni događaj 2011. godine. Dobitnik je više priznanja i nagrada za skulpturu, crtež i instalaciju. Živi u Sarajevu i profesor je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. 

 

 

fikret-libovac-2

 

Skulptura Fikreta Libovca

 

 

 

Mensud Kečo je rođen u 1957. godine u Foči. Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu završava 1980. godine i tada počinje da radi i izlaže kao slobodni umjetnik. Od 1997. do 2001. godine bio je predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine. Izlagao je na oko 20 samostalnih izložbi i sudjelovao na više od 100 skupnih izložbi u svojoj zemlji kao i u inostranstvu. Također, sudjelovao je u mnogim likovnim kolonijama i simpozijima skulptura u Sloveniji, Španiji, Kini, Iranu ... Dobitnik je Nagrade za najbolju skulpturu "Collegium Artisticum" Sarajevo 2000. i 2002. godine; 2004. godine dobija prvu nagradu za Spomen obilježje bosanskim legendama Davorinu Popoviću i Mirzi Delibašiću; 2007. godine dobija prvu nagradu za spomenik posvećen tragično prekinutim životima djece koja su stradala u ratu od 1992. do 1995. godine u Sarajevu. Trenutno radi kao profesor crtanja u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti Sarajevo.

 

 

mensud-keco-2

 

Skulptura Mensuda Keče

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ak) 

 

 

BLIN
KOMENTARI