Bivši načelnik Foče uvjeren

Krsmanović: Formiranjem Vijeća ministara potpisana 'smrtna kazna' SNSD-u na čelu sa Dodikom

Front 01.04.15, 08:16h

Krsmanović: Formiranjem Vijeća ministara potpisana 'smrtna kazna' SNSD-u na čelu sa Dodikom
- Formiranjem Vijeća ministra BiH u Sarajevu praktično je potpisana smrtna kazna SNSD-u na čelu sa Miloradom Dodikom, izjavio je za bh. novinsku agenciju Patria Zdravko Krsmanović, bivši načelnik Foče i jedan od najglasnijih boraca za prava građana istočnog dijela bh. entiteta Republika Srpska

 


Krsmanović smatra da nakon 31. mart 2015. godine u BiH više ništa neće biti isto i da je ovo praktično početak kraja vladavine Milorada Dodika.

 


- Dodik je proteklih mjeseci uložio velike napore ne bi li razvalio SDS iznutra, i na taj način prolongirao formiranje Vijeća ministra BiH do iza izbora u SDS-u koji će biti krajem aprila. On je pozvao upomoć i staro rukovodstvo SDS-a među kojima je bio i Momčilo Krajišnik. Ali, eto, to mu nije pošlo za rukom, rekao je Krsmanović, te dodao:

 


- Svjedoci ste koliki pritisak Dodik vrši na načelnika Doboja Obrena Petrovića, nazivajući njegovu politiku probosanskom, proturskom... Petrović je jedan dobar čovjek, realan, koji želi dobro svojim građanima. Međutim, Dodikovi napadi na njega su više politički motivirani odnosno imaju samo jedan cilj a to je razvaliti SDS u Doboju, smatra Krsmanović, dodajući da Dodik u tim namjerama nema podršku najmanje polovine SNSD-ovih odbornika u Doboju.

 


Dodatnu nervozu Dodiku, navodi Krsmanović, stvara i  to što gubi svog čovjeka na čelnoj poziciji SIPA-e Gorana Zubca, jer će nova koalicija ubrzo krenuti sa imenovanjima novih direktora u državnim agencijama, uključujući tu i SIPA-u. 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI