Životna agonija neustrašive novinarke

I četiri godine nakon masovnog silovanja, Lara i dalje prolazi pakao traume...

Hronika 31.03.15, 08:35h

I četiri godine nakon masovnog silovanja, Lara i dalje prolazi pakao traume...
Ono što je zanimljivo, Logan i dalje izvještava iz najopasnijih dijelova svijeta. Tako je nedavno bila u Iraku na samo osam kilometara od vojnika ISIS-a

 

Novinarka američke TV mreže CBS, Lara Logan, i četiri godine nakon brutalnog silovanja u Egiptu trpi strašne fizičke i psihičke posljednice. Lijepa reporterka je u februaru 2011. godine izvještavala iz Kaira, u blizini Trga Tahrir, gdje su se odvijali prosvjedi protiv režima Hosnija Mubaraka. Sve je bilo u redu do jednog trenutka, kad je njenom snimatelju nestalo baterije u kameri. I onda je uslijedio Larin pakao koji je trajao gotovo sat vremena.

 

- Bahar (snimatelj, op.a.) me pogledao i rekao da moramo otići. Mislila sam kako ću poginuti, ali nakon mučenja koje bi moglo trajati vječno. Silovali su me rukama oko 40 minuta, a sudjelovalo je 200 do 300 muškaraca. Uživali su nanositi mi bol - ispričala je Logan stravične detalje...

 

Četri godine kasnije Logan i dalje prolazi pakao. februaru je primljena u bolnicu zbog unutarnjeg krvarenja.

 

- Larino zdravlje strašno pati. Nakon napada u Egiptu svako malo je u bolnici. Nažalost, njoj je posao uvijek na prvom mjestu i s takvim stavom će teško ozdraviti. Jednostavno mora uzeti 'time out' i operacijom riješiti probleme - rekao je neimenovani izbor iz CBS-a za New York Times.

 

Što je Lara prolazila posljednjih godina opisao je Ed Butowsky, njezin najbolji prijatelj.

 

- Ljudi nemaju pojma kakve je psihičke traume imala nakon napada. Ali ona je najsnažnija žena koju znam, nevjerojatno je kako se suočila s tim i kako ne odustaje od posla koji obožava.

 

Ono što je zanimljivo, Logan i dalje izvještava iz najopasnijih dijelova svijeta. Tako je nedavno bila u Iraku na samo osam kilometara od vojnika ISIS-a.

 

(jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI