Video / Identifikacija u toku

Nađen DNK kopilota, stručnjaci dosad sakupili 600 dijelova tijela...

Hronika 30.03.15, 15:40h

Nađen DNK kopilota, stručnjaci dosad sakupili 600 dijelova tijela...
78 različitih DNK lanaca otkriveno je u 600 dijelova tijela putnika i članova posade aviona Germanwingsa, a napravljen je i niz 3D animacija posljednjih trenutaka leta

 


Stručnjaci su otkrili tragove DNK Anderasa Lubitza, koopilota u Germanwingsovom avionu, koji se srušio u francuskim Alpima, dok su prikupljali ostatke žrtava i uzimali uzorke DNK.


Stručnjaci su do sada preuzeli 600 dijelova tijela i utvrdili 78 različitih DNK lanaca, uključujući i Lubitzov. Istražitelji su danas natavili potragu u planinama pješke, jer loše vrijeme sprečava korištenje helikoptera, prenose agencije.


Njemački forenzičar i direktor Institura za sudsku medicinu u Berlinu, Mikael Cokos, rekao je za Bild da će za oko tri sedmice 95 posto žrtava biti identifikovano i zvanično poglašeno mrtvim. Najvažnije je da se u narednih sedam dana kompletiraju dijelovi tijela, jer će poslije biti nemoguća DNK identifikacija, kaže on, prenosi Sputnjik.


Vlasti očekuju da će biti identifikovano svih 150 ljudi, poginulih u nesreći, kao i da će uspjeti da lociraju drugu crnu kutiju, koja treba da pruži više podataka o okolnostima pod kojima je došlo do tragedije.

 

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI