Prinudno sletio u Kazablanku

Nova drama na nebu: Prijetnja bombom u avionu Turkish Airlinesa

Hronika 30.03.15, 15:12h

Nova drama na nebu: Prijetnja bombom u avionu Turkish Airlinesa
Kako navodi aviokompanija Turkish Airlines, avion koji je saobraćao na relaciji Istanbul - Sao Paolo izvršio je prinudno slijetanje na marokanski aerodrom u Kazablanci nakon što je u toaletu aviona pronađena pisana poruka sa natpisom "bomba".

 

 

Avion turske aviokompanije Turkish Airlines, na letu iz Istanbula za Sao Paolo, hitno je sletio na aerodrom u Kazablanci, u Maroku, zbog prijetnje bombom.

 

Paniku u avionu izazvala je sakrivena poruka ispisana na toalet papiru, na kojoj je pisalo "Bomba", javlja Blic.


"Poruka je pronađena u toaletu, a letjelica je trenutno na detaljnom pregledu", glasilo je kratko saopštenje pres službe Turkish Airlinesa.

 

Avion je po odobrenju rukovodstva marokanskog aerodroma sletio u 15.30 sati po lokalnom vremenu i trenutno je u toku evakuacija putnika i potrebna kontrola unutrašnjosti aviona i prtljaga, javlja Anadolija.

 

U avionu se nalazilo ukupno 256 osoba. 


Ovo je drugi incident u avionima turske aviokompanije u protekla tri dana. U subotu je još jedan avion Turkish Airlines, na letu iz Istanbula za Tokio morao da se vrati na "Ataturk" aerodrom, nakon što je pronađena poruka u toaletu aviona na kojoj je pisalo da se u avionu nalazi "C4 teret" - što je odmah upalilo alarm kod nadležnih organa, koji su posumnjali da se u letjelici nalazi plastični eksploziv.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI