DA LI ĆE OPET BITI IZBAČEN IZ REPREZENTACIJE

Adem Ljajić jedini nije pjevao 'Bože pravde': Srbija je zemlja i nas muslimana

Sport 30.03.15, 11:00h

Adem Ljajić jedini nije pjevao 'Bože pravde': Srbija je zemlja i nas muslimana
Fudbaler Rome nastavio sa onim zbog čega je prvi put izbačen iz reprezentacije * Iako pjevanje himne nije obavezno, svi ostali reprezentativci su bili na visini zadatka

Siniša Mihajlović ga je zbog toga odstranio iz reprezentacije, ali Radovanu Ćurčiću to očigledno ne smeta – Adem Ljajić jedini nije pjevao himnu ”Bože pravde” u Lisabonu.

 

Vezista Rome je svojevremeno izazvao veliku pažnju javnosti odbijanjem da pjeva himnu Srbije. Upravo zbog toga i nije bio član reprezentacije, nakon sukoba sa Mihajlovićem. Međutim, novom selektoru to ne smeta, iako su svi ostali reprezentativci složno pjevali.

 

– Ako 40.000 ljudi pjeva himnu, ne znam zašto ne bi i fudbaleri, koji bi trebalo da su ponosni i da im je čast što predstavljaju svoj narod i zemlju – rekao je Mihajlović tada, dok je Ljajić bio oštriji:

 

– Od malih nogu sam igrao za reprezentaciju svoje zemlje, u mlađim kategorijama, nikada niko nije tražio da pjevam himnu. Srbija je zemlja i nas muslimana. Ako je to uslov, sigurno neću igrati više za Orlove.

 

Mladi fudbaler je protiv Portugalije odigrao nešto više od sat vremena, ali nije uradio ni djelić onoga zbog čega je po treći put pozvan u reprezentaciju. Doduše, osim Matića, svi su zaribali.

 

 

(telegraf.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI