VIDEO/ POPULARNO MUZIČKO TAKMIČENJE

X Factor: Momak iz Konga i muškarac u štiklama zvijezde druge epizode, Amel Ćurić oduševio

Showbizz 30.03.15, 08:13h

X Factor: Momak iz Konga i muškarac u štiklama zvijezde druge epizode, Amel Ćurić oduševio
U novoj epizodi popularnog muzičkog takmičenja prodefilovalo je mnogo sjajnih pjevača koji su oduševili kako žiri, tako i publiku

Na Prvoj televiziji prikazana je najnovija epizoda emisije “X Factor“. Sudijama i publici u studiju, na još jednom audicionom danu, predstavili su se brojni kandidati, od kojih su pojedini došli čak iz Afrike i Amerike.

 

Prva takmičarka je Katarina Nina Simić i dolazi iz Maldenovca. Predstavila se energičnom pjesmom The Weather Girls “It’s Raining Men”. Žiri je bio oduševljen njenom interpretacijom, posebno Masimo koji je rekao:

 

– Ne smiješ zanemariti kada te dotakne univerzum, ti si izuzetan talenat! Drugačije si otpjevala pjesmu od originala, fantastično! – istakao je Savić.

 

Sa četiti DA takmičarka je prošla u drugi krug takmičenja.

 

Sljedeći kandidat je Alen Bulić iz Zadra i ima četrdeset godina. Nakon što je otpjevao emotivnu baladu, Masimo je kratko rekao: “Izvrsno!”, dok je Tonči poželio da takmičar otpjeva klapsku pjesmu, što je Alen rado prihvatio.

 

Četiri DA bez dvoumljenja odvode Alena dalje u drugi krug takmičenja.

 

Treći takmičar koga je vjerenica prijavila na “X Faktor” se zove Nenad Azanjac i bavi se glumom. Predstavio se emotivnom pjesmom Dada Topića “Da li znaš da te volim“, ali njegova interpretacija nije ostavili snažan utisak na sudije.

 

Sa tri NE i jednim DA Nenad je ispao iz daljeg takmičenja.

 

Sljedeći kandidat je sedamnaestogodišnji Ćirković Lazar iz Kragujevca koji priznaje da ima tremu, ali da jevda čeka da izađe pred žiri. Ovaj plavokosi tinejžer se prestavio pesmom “You raise me up” od Westlife-a.

 

Sa četiri DA Lazar ide u sledeći krug borbe.

 

Tamnoputi mladić Jonathan Lumbila dolazi iz Konga i želi da postane zvezda “X Factora”. Jonathan ima dvadeset I jednu godinu, studira u Beogradu I voli da sluša Šaka Polumentu. Na audiciju su ga prijavile prijateljice, a kada je žiri poželio da sa njim priča na engleskom, ovaj samouvjeren momak je rekao da mogu slobodno pričati na domaćem jeziku, što je publika propratila gromoglasnim aplauzom.

 

Jonathan se, potom, predstavio pjesmom iz svog rodnog grada, a zanimljiv nastup podržali su njegovi drugari koji su se sa afričkim instumentima u rukama popeli na binu I tako donijeli u “X Factor” pravi duh Afrike!

 

Nakon što su Željko, Aleksandra I Tonči dali pozitivne ocjene, Masimo je ostao dosljedan sebi i rekao NE.

 

Sa tri DA i jednim Ne Jonathan nastavlja takmičenje.

 

Sljedeća kandidatkinja Marija Grujevska iz Makedonije je svoj talenat za pjevanje naslijedila od oca. Ova dugokosa crnka svojim nastupom je na scenu unijela senzualnost, otpjevavši numeru iz filma “Ko je ubio Zeku Rodžera”.

U

pripijenoj crnoj haljini Marija je blistala na sceni što se žiriju veoma dopalo.

 

– Jedna riječ – PERFEKTNO! – rekao je Željko, dok je Aleksandra priznala da ju je takmičarka ozbiljno zavela.

 

Bez dvoumljenja, sa četiti DA ova zgodna takmičarka ide u sljedeći krug takmičenja.

 

U drugoj emisiji dva takmičara su u “X Factoru” prepoznali poslednju šansu za uspjeh, budući da su već učestvovali u sličnim formatima.

 

Amel Ćurić je pobednik bosanskog talent takmičenja koji se prikazivao prije desetak godina. Ovaj talentovani tridesetčetvorogodišnji pjevač predstavio se poznatom baladom Bijelog Dugmeta “Pitaju me za tebe”.

 

Sa četiri DA ovaj kandidat nastavlja takmičenje.

 

 

 

Sljedeći takmičar koji je uzburkao žiri i publiku je dvadesetpetogodišnji učitelj iz Zagreba umjetničkog imena Leone Pavlašijan. Ovaj ekscentrični umjetnik napravio je neobičan spektakl – u visokim potpeticama, sa plavom perikom i zanimljivom garderobom Leone je podigao publiku i Aleksandru na noge.

 

– Ovo je toliko hibridno, da mi se na kraju i dopada” – izjavio je Željko.

 

Sa dva NE I dva DA, takmičar ne ide dalje.

 

“Infinitas” (beskraj) je sljedeća grupa koja nastupa. Ovu vokalnu grupu čine dva brata I tri sestre koji nam dolaze iz Zagreba, a kako smo saznali još jedan brat ih bodri u publici. Sudijama “X Factora” su se predstavili pjesmom Jessie J “Price tag”, a na kraju nastupa na binu je došla i čitava pratnja: roditelji i prijatelji, pa je ova srećna porodica ostavila pozitivan utisak na sudije.

 

Sa četiri DA “Infinitas” ide dalje.

 

Posljednja takmičarka za večeras je sedamnaestogodišnja Iva Ćurić iz Đakova. Ova tinejdžerka puna života obožava muziku, svira gitaru i u slobodno vrijeme snima cover klipove koje potom postavlja na Jutjub.


Nakon što se predstavila autentičnom obradom i zanimljivim spojem dve pjesme grupe “Elitni Odredi”, uslijedili su komentari sudija koji su sve vrijeme Ivinog nastupa istinski uživali.

 

j– Mogli bismo te slušati satima! Donijela si potpuno novu dimenziju ovih pesama! –  rekao je Tonči, dok je Aleksandra dodala da je Iva podseća na Noru Jones I da ima sjajan glas!

 

Sa četiti DA, bez dvoumljenja Iva ide u sljedeću fazu takmičenja.



(telegraf.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI