Aktivan i iza rešetaka

Zagrebački gradonačelnik Bandić iz zatvora osnovao stranku i poručio: Hrvatska je na koljenima!

Hronika 28.03.15, 16:31h

Zagrebački gradonačelnik Bandić iz zatvora osnovao stranku i poručio: Hrvatska je na koljenima!
Danas je osnovana politička stranka "Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti" osnovana je u subotu u Zagrebu. Za predsjednika je izabran utemeljitelj stranke i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji se trenutno nalazi u istažnom zatvoru i koji se osnivačkoj skupštini obratio pismom, javlja Anadolu Agency (AA)

 

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić iz istražnog zatvora pismom se obratio osnivačkoj skupštini nove strane "Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti"
 

Potpredsjednici novoosnovane stranke su Bandićevi suradnici Jelena Pavičić Vukičević, Ana Stavljenić Rukavina i Jakov Bienenfeld.

 

U pismu koje je Milan Bandić iz istražnog zatvora u Remetincu uputio prema 200-tinjak okupljenih na zagrebačkoj Peščenici, između ostaloga stoji:

 

"Okupili smo se kako bismo osnovali Stranku za rad i solidarnost te preuzeli odgovornost za našu domovinu. Vremena su teška, a takva je i sudbina ljudi, takve su nevolje naših građana, prijatelja, obitelji. Ali nismo tu da oplakujemo teškoće i nevolje, nego da ponudimo rješenja! Tu smo da dajemo sebe i predano radimo 365 dana u godini! Pogledajte kamo su sebične, neodgovorne i nesposobne elite dovele zemlju! Hrvatska je na koljenima! Gospodarstvo je na koljenima! Stotine tisuća ljudi ostalo je bez posla, isto toliko je pod ovrhama i s blokiranim računima!"

 

Bandić je u svom pismenom obraćanju posebno istaknuo svojih pet mandata na čelu Zagreba.

 

Ukazao je program koji će se bazirati na stvaranje socijalno osjetljive države, na održiv gospodarski razvoj kojem je u korijenu kolektivna i pojedinačna marljivost, predanost i inovativne ideje.

 

"Hrvatska mora postati društvo obrazovanih ljudi, učinkovite administracije i jednako učinkovitog javnog sektora", poručio je Bandić.

 

Stranka želi prekinuti sa strogom štednjom jer ona, kažu, iscrpljuje i društvo i pojedinca, a ne daje prave rezultate. Želi programom ojačati demokraciju, jer ovo što imamo danas, rečeno je, daleko je od zajamčenih procedura, prava i sloboda.

 

 Osnivač Bandić je poručio također kako njegova stranka želi osigurati društveno jedinstvo i osnažiti položaj siromašnih, ugroženih i potrebitih te istodobno sačuvati i ponovno stvoriti srednju klasu kao nositelja društvene stabilnosti.

 

Milan Bandić nalazi se u istražnom zatvoru zbog terećenja USKOK-a za nekoliko kaznenih djela, između ostalog zbog mogućnosti ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. Priveden je ponovno u Remetinec, a za dva milijuna eura jamčevine očekuje se kako će biti vraćeno u državni proračun.

 

Jučer je gradonačelnik Zagreba Bandić svojom zamjenicom imenovao Vesnu Kusin, nakon što je smijenio svoju dotadašnju zamjenicu Sandru Švaljek koja je vodila grad sve vrijeme od njegova uhićenja i zabrane obavljanja dužnosti gradonačelnika.

 

(AA/mr)

BLIN
KOMENTARI