Depo vikend preporuke

Bolje dva dana na dijeti, nego svih sedam, a rezultati fantastični!

Nedjeljni magazin 27.03.15, 12:58h

Bolje dva dana na dijeti, nego svih sedam, a rezultati fantastični!
DEPO Portal je za vas izabrao najzanimljivije sadržaje kojima možete ispuniti ovaj vikend - Natali Dizdar stiže u Sarajevo i Tuzlu, a ako želite ostati u svoja četiri zida, ne propustite krimi seriju 'Maria Wern' na Cinema TV

 

VIKEND KONCERT: NATALI DIZDAR U SARAJEVU I TUZLI

 

natali-dizdar

 

Hrvatska pjevačica Natali Dizdar održat će koncerte u Sarajevu i Tuzli 27. i 28. marta. 


Mlada pjevačica za koju se tvrdi da je najbolji glas Hrvatske svojim bogatim repertoarom i evergreen izvedbama zaslužila je titulu jednog od najomiljenijih jazz vokala. Natali voli miješati stilove jazz, blues i pop muzike u svojim izvedbama, stoga je jedinstveno iskustvo sjediti na svakom njenom koncertu. 


Koncert u Sarajevu održat će se u BKC-u, 27. marta sa početkom u 21h. Tuzlanski koncert u Domu mladih će biti održan idući dan, 28. marta sa početkom u 21h.

 

VIKEND UTAKMICA: BiH - ANDORA

 

zmajevi

 

Naša reprezentacija ovog vikenda odigrat će utakmicu kvalifikacija za EURO 2016 u Francuskoj. Snage će odmjeriti sa nogometnom reprezentacijom Andore. 


- Ovo je prilika da nekoga pobijedimo i vratimo sampouzdaje i vjeru u sebe koje smo izgubili u ove prve četiri utakmice - kazao je Edin Džeko.


Jedino što nam preostaje je da budemo uz male ekrane i bodrimo naše zmajeve!


Utakmica Andora - BiH na rasporedu je 28. marta u 20.45 sati.

 

VIKEND FILM:  'FOKUS'

 

Ako dosad niste imali priliku, ovog vikenda u sarajevskom multipleksu 'Cinema City' možete pogledati zabavnu akcijsku komediju sa Willom Smithom i zvijezdom filma 'Vuk s Wall Streeta' Margot Robbie u glavnim ulogama.

 

Film u režiji Glena Ficarra 'Fokus' prati iskusnog prevaranta Nickyja (Will Smith), koji je u stanju svakoga uvjeriti u štogod poželi. Jednoga dana na vrata mu pokuca lijepa Jess (Margot Robbie) s molbom da je nauči svemu što zna. Njih dvoje odmah kliknu i ona postaje njegova pripravnica, čak i više od toga...

 

 

 

VIKEND SERIJA: 'MARIA WERN'

 

U subotu u 20.10 sati na Cinema TV gledajte prve dvije epizode serije 'Maria Wern'.

 

Ova hit krimi seriju, nastala iz pera nadarene književnice Ane Janson, prati inspektoricu Wern, koja se nakon muževljeve smrti sa dvoje djece seli na živopisno ostrvo Gotland, kako bi počela život iz početka. Pored tuge i problema koje kao samohrana majka ima, inspektorica Wern se vraća i svom zanatu pokušavajući da riješi ubistvo na ostrvu. Za dvoje ljudi se smatra da su umrli od ptičije gripe, i svi resursi su uključeni u tu istragu, ali se ispostavlja da je virus na ostrvo donio zapravo ubijeni muškarac.

 

Šta se krije iza smrti na ostrvu Gotland saznajte gledajući seriju Maria Wern na Cinema TV.

 

 

VIKEND DIJETA: DVODNEVNA DETOKSIKACIJA

 

Stiglo je proljeće, vrijeme je za detoksikaciju organizma. Donosimo vam dvodnevnu dijetu, zahvaljujući kojoj nećete morati živjeti na zelenoj salati. Umjesto toga, možete da uživate u raznovrsnoj ishrani, ali morate da se pridržavate ovakvog plana ishrane dva puta nedjeljno, a ostatak nedjelje ste slobodni da jedete šta želite.


Dok ste na dijeti, trebalo bi da unosite što više tečnosti i da izbjegavate zašećerene napitke.

 

dijeta nova

Svaki od dana dijete, trebalo bi da pojedete:

 

1. 4-12 porcija proteina (14 muškarci)


Jedna tipična porcija proteina podrazumijeva dva parčeta ribe veličine prsta, komad piletine/ćurke/govedine/janjetine veličine karte za igranje, dvije srednje šnita šunke ili recimo jedno jaje.


2. Do pet porcija masti (muškarci 6)


Jedna porcija je jednaka kafenoj kašičici maslinovog ulja, dresinga za salatu ili kašičici koštunjavog voća. Takođe, jedna porcija odgovara četvrtini avokada, deset maslina ili kafenoj kašičici posne majoneze.


3. Tri porcije nemasnih mliječnih proizvoda


Jedna porcija jednaka je količini od 200 ml obranog kravljeg ili sojinog mlijeka, šolji nemasnog jogurta, dvije kašičice pavlake, jednoj kašičici krem sira ili 30 grama sira (fete, mocarele ili edamera).


4. Pet porcija povrća

 

Jedna porcija podrazumijeva, recimo, dva cvijeta brokolija ili zdjelicu zelene salate. Trebalo bi da izbjegavate povrće puno ugljenih hidrata, kao što su mrkva, kukuruz i paškanat, ali možete da uživate u šampinjonima, prokulicama, karfiolu, zelenoj paprici, bundevi, paradajzu i mladom luku.


5. Pet porcija voća


U danima dijete, možete da jedete jabuke, narandže, kivi, breskve, kruške, mandarine, šljive, šumsko voće ili dinju.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI