FOTO/ Svi svjetski brendovi na jednom mjestu

Najzgodniji Bosanci i Hercegovci raskomotili se u sunčanom Mostaru: 'Premium' u Kući mode...

Lifestyle 19.03.15, 20:20h

Najzgodniji Bosanci i Hercegovci raskomotili se u sunčanom Mostaru: 'Premium' u Kući mode...
Danas je u Kući mode Mostar svečano otvoren “Premium” muški odjel koji na jednom mjestu nudi svjetske modne brendove

 

 

Tako je i ponuda grada Mostara postala bogatija za više od deset vodećih najpoznatijih imena svjetske mode, među kojima su: Hugo Boss, Boss Orange, Polo Ralph Lauren, Basefield, Replay, Lacoste, Bugatti, Pepe Jeans, Mac i drugi. Kuća mode Mostar i “Premium” muški odjel, ukazuje poštovanje prema muškarcima prefinjenog ukusa i sigurno će postati nezaobilazno mjesto svima koji znaju prepoznati ovu jedinstvenu ponudu.


Svečano otvorenje “Premium” muški odjel u Kući mode Mostar je vodila Njegica Balorda Moro, koja je mnogobrojne prisutne ljubitelje mode upoznala s konceptom Kuće mode Mostar. Nakon što se prisutnim zvanicama obratio Željko Herceg, predstavnik Kuće mode Mostar, uslijedio je “photo session” i modni performans kojim su predstavljeni najnoviji trendovi muške mode za proljeće/ljeto 2015 iz Pariza, Milana, Londona, New Yorka...


Profesionalni manekeni modne agencije Abc Models, pozirali su pred objektivom modnog fotografa Ensada Adilović Kineza, a posebnu pažnju na samom početku modnog performansa privukli su atraktivni Mirza Karahasanović, aktuelni Mister BiH, koji će predstavljati našu zemlju na svjetskom izboru Mister World, te Mevludin Bijelić, Best Model BiH 2014 koji je prošle godine u Bugarskoj na svjetskom izboru osvojio prestižnu titulu Best Model Balkan 2014. Mevludin je specijalno za ovu priliku došao iz Istanbula, a čekaju ga novi poslovni angažmani.

 
Ponuda u Kući Mode je trenutno (novo)koncipirana na sljedeći način:


Prizemlje – muški „PREMIUM“ odjel


1. kat – omladinski program odjeće (ženski i muški)


2. kat – RETRO SHOES (obuća i modni dodaci - torbe) i ŽENSKI CASUAL program


3. RETRO HOME dekorativno darovni program za kućanstvo


Kuća mode u Mostaru prostire se na 2000 četvornih metara prodajnog prostora, i sjedište je poduzeća 'B&B New Look' d.o.o. koje posluje od 1997. godine, a u svom vlasništvu, osim Kuće Mode posjeduje 12 poslovnica 'Retro Shoes' i 5 poslovnica 'Retro Home' u BiH. Ukupno zapošljava 110 djelatnika te je u svojoj branši među poželjnijim poslodavcima. 


Brand Retro je dobio nagradu SUPERBRANDS BiH za 2014. godinu te planira daljnje širenje maloprodajne mreže (i Shoes i Home) kako u BiH tako i u susjednim državama. U sklopu Kuće Mode također posluje i caffe bar 'RETRO Caffe', gdje su prisutni uzvanici nastavili druženje.


- Koncept muškog odjela “Premium” u Kući Mode Mostar je povezivanje svjetskih poznatih brendova, u tzv. “shop-in-shop” concept. Na ovaj način, poznati pojedini svjetski brendovi su dobili vlastiti prostor odnosno “prostor-u-prostoru - koji je osmišljen i opremljen u skladu s njihovim svjetskim standardima. Dizajn butika "PREMIUM", koji zauzima površinu od 400 kvadratnih metara, predstavlja novi, sofisticiraniji i glamurozni koncept brenda. Pažljivo birani materijali i pažnja na detalje čine "Premium" muški odjel u Kući Mode Mostar, jedinstvenim mjestom za kupovinu.“ – izjavio je izvršni direktor „B&B New Look“ d.o.o. Mostar, Željko Herceg. 

(DEPO PORTAL,BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI