NE STIDITE SE

O ovoj temi niko ne razgovara, a taj razgovor može spasiti život

Lifestyle 06.03.15, 17:27h

O ovoj temi niko ne razgovara, a taj razgovor može spasiti život
Ljudi pričaju o svakojakim stvarima u bilo koje doba dana, ali jednu temu svi izbjegavaju

 

Velika većina smatra da je spominjanje nužde br. 2 ili izmeta sramotno, odvratno ili nepristojno. Sigurno se svatko našao u situaciji da mu je bila sila na veliku nuždu u društvu s ekim, na poslu ili u restoranu.

 

Imati pošten razgovor o kakici izvan zone srama i podsmjeha jedan je od čovjekovih vjerojatno posljednje ostalih tabua u razgovoru, ali upravo takav, ozbiljan razgovor, može nekome spasiti život. Naime, baciti oko na vlastiti izmet nakon obavljanja nužde vas informira o tome je li vam stolica uredna ili ne i može,ako se primjete abnormalnosti u izmetu, ukazati i na prisutnost raka debelog crijeva, prenosi news.com.au.

 

Kako biste znali kako se snaći i kako tumačiti ono što vidite te treba li reagirati kod liječnika ili promjenom prehrane, pogledajte priloženu inforgrafiku, koja na simpatičan način otkriva sve što trebate znati o toj tabu temi.

 

Gledati na vlastiti izmet kao barometar zdravlja posve je ispravno i normalno. Shvaćati to zdravo za gotovo znači ignorirati procese u vlastitom tijelu, neki od kojih mogu ukazivati na ozbiljno narušeno zdravlje u organizmu. Sve što je bitno za zdravlje čovjeka, stoga, vrijedno je pažnje i razgovora.

 

nuzdanuzda

 

 

(dnevnik.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI