Policija uhvatila razbojnika

Šta li je lopov tražio: Opljačkan frizerski salon Ade Karišika

Hronika 06.03.15, 12:58h

Šta li je lopov tražio: Opljačkan frizerski salon Ade Karišika
Opljačkan frizerski salon 'Morgan'

 

 

U Sarajevu su jučer izvršena dva razbojništva, prvo oko 13,15 sati, a drugo oko 19:25, a opljačkani su frizerski salon "Morgan" i apoteka "Delfin", piše bh. novinska agencija Patria.

 

- U ulici Teheranski trg, općina Novi Grad Sarajevo, maskirano NN lice, uz prijetnju pištoljem od radnica u salonu je od otuđilo određenu sumu novca i mobilne telefone, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu - saopćeno je iz MUP KS.

 

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici III PU su istog dana u 19,20 sati u ulici Olimpijska, općina Novi Grad Sarajevo, pronašli i lišili slobode B.A., rođen 1985. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanaju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.

 

Oko 19,25 sati u ulici Trg heroja, općina Novo Sarajevo, od strane NN lica, izvršeno je krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u apoteci “Delfin”. Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju pištoljem otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. Radi se na pronalasku napadača.

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI