VIDEO/ A NAJGORE TEK SLIJEDI

Nevrijeme poharalo Hrvatsku: Vjetar okreće teretnjake i automobile, ruši krovove, a ima i povrijeđenih...

Hronika 05.03.15, 14:41h

Nevrijeme poharalo Hrvatsku: Vjetar okreće teretnjake i automobile, ruši krovove, a ima i povrijeđenih...
Zbog orkanske bure zatvoren je za promet Paški most, a u gradu Pagu bura je okrenula parkirani automobil kod crkve sv. Jurja te u more pobacala plastiče eko kontejnere


Veliki problemi su posvuda u prometu, a olujni vjetar prevrnuo je i kamione te rušio ljude, koji su zbog ozljeda pomoć potražili u kod liječnika.

 

Zbog olujne bure mnoge su ceste prema moru zatvorene, a dodatne probleme u prometu čini i snijeg. Zahlađenje je stiglo na velika vrata, a ponegdje bi moglo napadati i do pola metra snijega.

 

Najjača bura u povijesti

 

"PMC Split prvi put u povijesti u svome upozorenju dao je prognozu vjetra na nekom dijelu Jadrana iznad 100 čvorova. Sada podno Velebita daju rekordno prognoziranih 130 čvorova!", objavio je Crometeo na službenoj Facebook stranici. 130 čvorova je preko 240 km/h.

 

Ozlijeđene dvije osobe

 

U gradu Pagu dvije su osobe potražile liječničku pomoć zbog ozlijeda koje su zadobile od pada nakon udara bure, javlja Zadarski.hr. Jedna osoba je ozlijedila glavu, a druga rame. Grad Pag je ostao bez električne energije.

 

Orkanska bura posla je dala i vatrogascima. U gradu Zadru pripadnici javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zadar uklanjali su srušena stabla.

 

Posebna priča o herojstvu stiže s Brača. Naime, usprkos orkanskom nevremenu gliser s Brača probio se do Splita kako bi ženi koja je pretrpila infarkt spasio život, s obzirom da helikopter nije bio u mogućnosti, a trajekt nije ni pristao u luku Supetar. Više o junacima dana pročitajte ovdje.

 

Vjetar odnio krov na školi u Rijeci, djeca evakuirana

 

U Rijeci je bura odnijela dijelove krovova, ima puknutih stabala, odrona kamenja, a jak vjetar je jutros iza 8 sati bez struje na pola sata ostavio šire područje Rijeke, piše Novi list.

 

Ponovno je zbog jakog vjetra zatvoren i kampus na Trsatu, a nastavu je otkazalo i nekoliko škola. Vjetar je dignuo krov zgrade Osnovne škole Jelenje-Dražice u Dražicama, a djeca su evakuirana.

 

Na zgradu Psihijatrijske bolnice u Lopači srušilo se stablo, no nitko nije ozlijeđen.

 

Na riječkoj Krimeji bura je odnijela krov jedne zgrade, a materijal se srušio na nekoliko parkiranih automobila te ih oštetio. Vjetar je odnio i fasadu jedne od POS-ovih zgrada na Hostovom bregu, na Pehlinu.

 

U Makarskoj su zabilježeni udari bure od 130 km/h. Na Trgovačko-transportnom terminalu Split urušio se dio krova tvrtke Dalmex, dok je na području Gornje Podstrane u prekidu opskrba električne energije, javlja RTL. U Jasenicama su izmjereni udari bure od 200 km/h, a najgore tek slijedi navečer.

 

Bura je na brzoj cesti Klis - Solin prevrnula tegljač, a vozač ej prevezen u bolnicu. Kaštelanskim zaljevom pluta brodski kontejner.

 

 

 

(zadarski.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI