TRAŽITE POSAO?

Ovih deset pogrešaka nikako ne smijete napraviti tokom intervjua s poslodavcem

Lifestyle 05.03.15, 13:49h

Ovih deset pogrešaka nikako ne smijete napraviti tokom intervjua s poslodavcem
Ako tražite posao, na pravom ste mjestu, jer vam donosimo savjete ugledne britanske agencije za zapošljavanje Front of House o tome koje pogreške ne smijete činiti ako želite dobiti novi posao

Najbolji način da ostvarite dobar dojam na budućeg poslodavca jest da izgledate pametno, žvakaću gumu izbacite iz usta te isključite mobilni telefon prije intervjua.

Pročitajte njihovih 10 savjeta o tome što nikako ne smijete činiti na razgovoru za posao.

 

1. Labavo rukovanje

Slabašni stisak ruke jedna je od stvari koju svakako morate izbjeći jer na taj način mnogi kandidati odaju dojam da su krhki i bez samopouzdanja.

 

2. Žvakaća guma u ustima

Iznenađujuće puno kandidata se na razgovoru za posao pojavljuje sa žvakaćom gumom u ustima, uključujući iskusne profesionalce, pri čemu si značajno umanjuju šanse za zapošljavanje.

 

3. Nepoštivanje kodeksa odijevanja

Ravne cipele, ekstremno visoke pete, umjetne trepavice i neobična odjeća šalju krivi dojam o vama tijekom razgovora za posao.

 

4. Dosadašnja karijera

Poslodavci razumiju da ste možda između poslova bili duže vrijeme nezaposleni, posebno zbog ekonomske krize, ali neki nezaposleni kandidati iznose takve komentare o dosadašnjoj karijeri koje ih čine manje poželjnim zaposlenicima.

 

5. Loša prezentacija

Iznenađujuće veliki broj kandidata ostavlja loš dojam na potencijalnog poslodavca radeći pogrešku poput sjedenja sa torbom u krilu.

 

6. Pravopisna pogreška u životopisu

Ništa vam ne može uništiti životopis kao pravopisna pogreška.

 

7. Javljanje na mobitel

Jedna od najvećih pogrešaka koju možete napraviti tijekom razgovora je da vam zazvoni mobitel, a još veću ako odgovorite na poziv.

 

8. Govor tijela

Vaše držanje i govor tijela iznimno su važni tijekom intervjua za posao. To je jedan od načina kako vaš potencijalni poslodavac procjenjuje vaše vještine, samopouzdanje i sposobnost.

 

9. Neobični komentari

Neobični i nepotrebni komentari mogu promijeniti percepciju poslodavca o vama. Primjerice, ako komentirate da je na recepciji bilo vrlo mirno ili pak velika gužva.

 

10. Nepristojnost

Ako ste uspjeli izbjeći prethodnih 9 točaka, nepristojnost i grubo ponašanje promijenit će stav potencijalnog poslodavca o vama u sekundi.

 

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI