Pritisci iz Ministarstva finansija

Kemal Čaušević otkriva nove tajne : Ko je, uprkos lošem intervjuu, morao biti primljen?

Hronika 05.03.15, 10:08h

Kemal Čaušević otkriva nove tajne : Ko je, uprkos lošem intervjuu, morao biti primljen?
S obzirom na to da Upravni odbor može na hiljade načina praviti teškoće u funkcionisanju Uprave, kako bi obezbijedio njihovu podršku za projekte, morao sam izlaziti u susret takvim zahtjevima, da ne bi imao problema, naveo je Čaušević


Bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje Kemal Čaušević se u iskazu koji je dao Tužiteljstvu BiH osvrnuo i na imenovanje Mire Džakule, sadašnjeg direktora UIO, na mjesto šefa Regionalnog centra Mostar te njegov rad, piše Oslobođenje.

 

- Miro Džakula počeo je raditi u UIO negdje u periodu 2005/2006. godine u momentu kada smo popunjavali pozicije šefova poreza u regionalnim centrima. On je tada prešao u Upravu iz Porezne uprave Federacije, gdje je do tada radio. Međutim, kada je ulazio u Upravu, njegovo postavljenje na tu poziciju zahtijevao je tada visoki funkcioner HDZ-a i Dragan Vrankić, koji je u isto vrijeme kao ministar finansija bio član Upravnog odbora Uprave. S obzirom na to da Upravni odbor može na hiljade načina praviti teškoće u funkcionisanju Uprave, kako bi obezbijedio njihovu podršku za projekte, morao sam izlaziti u susret takvim zahtjevima, da ne bi imao problema, naveo je Čaušević.


Iz tog razloga je zamolio članove Komisije da ga pripaze.


- Međutim, to je bilo teško jer je Džakula bio izuzetno loš na intervjuu što su mi rekli članovi Komisije, kojoj sam objasnio da on, ipak, mora biti primljen, izjavio je Čaušević.


O nelogičnostima u Sektoru poreza RC Mostar, zapošljavanjima sumnjivih državnih službenika sa privatnim fakultetima, Čauševićevoj imovini, te ostalim detaljima iskaza čitajte u današnjem printanom izdanju Oslobođenja.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

BLIN
KOMENTARI